INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Începe curățenia la Bayern! » 7 jucători pe lista plecărilor, dar se pregătesc două transferuri de calibru!

Începe curățenia la Bayern. Foto: Imago Images
Începe curățenia la Bayern. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 17:52 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 18:44

Sadio Mane (31 de ani) și Serge Gnabry (27) sunt cele mai proeminente nume dintre cele șapte aflate pe lista neagră a șefilor lui Bayern Munchen. La „sosiri” se regăsește deocamdată doar Konrad Laimer (25, RB Leipzig), se pregătește achiziționarea lui Randal Kolo Muani (24, Frankfurt), iar Mateo Kovacic (28, Chelsea) sau Casemiro (31, Manchester United) ar putea fi soluția pentru numărul „6”.

La Bayern se preconizează schimbări importante de personal în această vară. Eliminările suferite în „sferturile” Cupei și ale Ligii Campionilor i-au determinat pe conducătorii clubului să-și pună problema primenirii lotului pentru a ataca cu șanse cât mai mari provocările sezonului viitor. Prestigiosul Kicker sportmagazin a publicat astăzi o listă neagră, ce conține numeroase nume grele.

Cătălin Botezatu a numit cele două personaje „top fashion” din fotbalul românesc: „Poate multă lume mă va înjura, dar el a adus trendul. E top!”
INEDIT
Cătălin Botezatu a numit cele două personaje „top fashion” din fotbalul românesc: „Poate multă lume mă va înjura, dar el a adus trendul. E top!”

Bayern pregătește curățenia! 7 jucători ar putea pleca

Primul este Sadio Mane, despre care Kicker scrie că, după pumnul în gură aplicat lui Leroy Sane, nu mai poate fi păstrat, în unui contract scadent abia în 2025. Clubul l-a amendat cu 350.000 de euro și i-a informat pe cei din managementul senegalezului să-i caute echipă.

Serge Gnabry este următoarea vedetă care trebuie să-și facă bagajele. Umbra atacantului din sezonul ultimei „triple” campionat - Cupă - Liga Campionilor (2019/2020), internaționalul german a cerut el însuși să fie împrumutat.

Însă conducătorii ar fi de acord chiar și cu o vânzare, în cazul unei oferte decente, deși i-au prelungit contractul sezonul trecut și i-au mărit substanțional salariul, undeva în jurul a 18 milioane de euro anual.

Ryan Gravenberch și Noussair Mazraoui sunt nemulțumiți

Aduși vara trecută, de la Ajax, Ryan Gravenberch și Noussair Mazraoui n-au convins. Ultimul a și avut probleme la inimă după ce s-a infectat cu COVID-19 în timpul CM 2022. Inițial, Bayern l-a declarat „netransferabil” pe Gravenberch, dar între timp situația s-a schimbat. Mai ales după ce, ca și Mazraoui, olandezul s-a plâns în mod repetat că joacă prea puțin.

Gravenberch, scrie Kicker, ar putea fi împrumutat, la fel ca și francezul Mathys Tel. „Vârful” în vârstă de 18 ani este considerat un mare talent, l-a și probat în câteva rânduri, însă i se caută un club unde să joace regulat înainte de a deveni o opțiune reală pentru prima echipă a campioanei Germaniei.

Situația lui Joao Cancelo este neclară

De asemenea, sunt șanse minime ca Yann Sommer să rămână și sezonul viitor, când în poartă va reveni titularul Manuel Neuer. Elvețianul adus în iarnă de la Borussia Monchengladbach a semnat pe 2 ani, dar, dat fiind că e numărul unu la naționala Elveției, este puțin probabil să accepte statutul de rezervă.

Neclară este, deocamdată, situația lui Joao Cancelo. Bayern l-a împrumutat până la finele sezonului, de la Manchester City, dar ca să-l ia definitiv ar trebui să plătească 70 de milioane de euro. Dacă nu obține un preț rezonabil, portughezul va reveni sub comanda lui Pep Guardiola, relatează Kicker.

32 de milioane de euroi-a plătit Bayern lui Liverpool, vara trecută, în schimbul lui Sadio Mane. Cel mai proeminent transfer făcut de Bayern vara trecută, după plecarea lui Lewandowski

Thomas Tuchel vrea un nou număr „6”. Soluții: Casemiro sau Kovacic

Actualii „închizători” ai bavarezilor, Joshua Kimmich și Leon Goretzka, au căzut în dizgrația noului antrenor, Thomas Tuchel. Acesta îl vede pe Kimmich mai degrabă ca pe un număr 8 și le-a cerut șefilor să-i aducă pe unul dintre Mateo Kovacic, cu care a lucrat la Chelsea, și Casemiro (Manchester United). Preferatul ar fi Casemiro, dar „e greu de crezut că United va accepta să se despartă de el după numai un an de când l-a cumpărat de la Real Madrid”.

Aducerea unui „vârf” de top este o urgență, în condițiile în care Gnabry și Tel n-au dat randamentul scontat, iar Choupo-Moting, varianta de avarie, e mai mult accidentat. S-au vehiculat numele lui Harry Kane (Tottenham) și Victor Osimhen (Napoli), însă cluburile lor pretind sume astronomice: 100 de milioane de euro, respectiv 150 de milioane!

Motiv pentru care Bayern s-a orientat asupra lui Randal Kolo Muani, surpriza plăcută a Franței la CM 2022. Eintracht Frankfurt vrea în schimbul lui (doar) 80 de milioane. Un transfer este deja parafat: Konrad Laimer, de la RB Leipzig.

Clasamentul din Bundesliga

Citește și:

Pep Guardiola, transformare radicală: creatorul tiki-taka joacă acum pe contraatac și cu degajări din propriul careu

Presa internațională titrează: Ronaldo i-a enervat pe șeici și va fi dat afară de la Al Nassr în vară

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează