INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Bayern îi plătește clauza viitorului antrenor! Tehnicianul va semna pe doi ani și își aduce fratele în staff

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 13 aprilie 2018 11:55

Nico Kovaci va fi noul antrenor al lui Bayern Munchen. Succesorul lui Jupp Heynckes îi costă pe bavarezi, care n-au nevoie să negocieze cu Eintracht Frankfurt și vor plăti clauza de reziliere pentru tehnicianul de 46 de ani, fost selecționer al Croației.

Surprinzătoare alegerea făcută de Bayern în privința băncii tehnice. Pensionarul Heynckes, 72 de ani, îi lasă locul din vară unui antrenor tânăr și nerecomandat de vreo performanță deosebită! Niko Kovaci, 46 de ani, a jucat doar două sezoane pentru bavarezi, care au acceptat să-l "cumpere" de la Eintracht cu 2,2 milioane de euro. Atât e clauza de reziliere pentru campioana Germaniei și alte două cluburi din străinătate, scrie Kicker. Directorul executiv Rummenigge și-a dorit, în primul rând, ca noul antrenor să fie "bun vorbitor de germană".

"Secund" la Salzburg, selecționer la U21 și "naționala" mare a Croației, Niko Kovaci este din martie 2016 pe banca lui Eintracht.

Visează la Ligă

Croatul adus la "națională" într-o perioadă de criză, toamna lui 2013, a reușit calificarea la CM în "barajul" cu Islanda. Dar nu a trecut de grupe în Brazilia, fiind apoi demis, aproape de finalul contractului, după un 0-2 cu Norvegia. Niko a salvat-o pe Eintracht de la retrogradare în "barajul" cu Nürnberg din sezonul trecut și acum se luptă pentru un loc de Ligă sau EL, fiind pe 5. În decembrie 2016 își prelungise acordul la Frankfurt până în 2019. Va semna pentru două sezoane cu Bayern și-l va aduce în staff și pe fratele său mai mic, Robert. 

"Nu există niciun dubiu că voi antrena la Frankfurt și sezonul viitor. Totuși, în fotbal se poate întâmpla orice, nu știi ce va fi mâine" Niko Kovaci, antrenor Eintracht, la începutul lunii

85de jocuri are antrenorul Niko Kovaci în Bundesliga, înregistrând 37 de victorii, 19 egaluri și 29 de eșecuri

51 de meciuri și 5 goluri are Kovaci între 2001 și 2003 la Bayern, cu care a făcut "eventul" și a luat o Cupă Intercontinentală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  13 Aprilie 2018, 13:52

Si Bayern si PSG incearca o schimbare cu antrenori aparent slabuti. Sa vedem ce va fi !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează