INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN - TIGRES 1-0

BAYERN MUNCHEN - TIGRES 1-0. FOTO Bayern e Campioana Mondială a Cluburilor! Victorie cu Tigres în finală

FOTO: Reuters +26   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 19:48 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 22:02

Bayern Munchen (Germania) a câștigat finala Campionatului Mondial al Cluburilor, disputată pe stadionul „Education City Stadium”, din Al Rayyan, Qatar, scor 1-0 cu Tigres (Mexic).

Elevii lui Hansi Flick, deținători ai Ligii Campionilor, au adus al doilea trofeu din istoria clubului, după un meci echilibrat, dar în care Bayern a avut mai multe ocazii.

După ce a avut  un gol anulat în prima repriză, pentru ofside, Bayern a dat lovitura în partea a doua. Fundașul francez Benjamin Pavard a marcat în minutul 61. Lewandowski i-a luat față portarului Guzman, dar mingea trimisă de polonez l-a izbit pe goalkeeper și a ajuns în fața porții, de un Pavard a trimis-o în poartă.

+22 FOTO

Până la final, Bayern a mai avut o bară, în minutul 81 prin Tolisso, iar Tigres nu a avut forța să pună probleme la poarta lui Neuer.

Pe lângă trofeu, Bayern primește și 6 milioane de dolari (finalista a luat 5). În plus, nemții pot primi un bonus de până la 4 milioane $ din publicitate.

Bayern este în acest moment campioana en-titre a Germaniei, deținătoarea Cupei Germaniei, a Supercupei Germaniei, a Ligii Campionilor, a Supercupei Europei și a Campionatului Mondial al Cluburilor.

4Mondialuri ale Cluburilor a câștigat Real Madrid, urmată de Barcelona (3) și Bayern și Corinthians (2). Liverpool, São Paulo, Internacional, Milan, Manchester United, și Inter au triumfat câte o dată

Bayern Munchen: Neuer – Pavard, Sule, Hernandez, Davies – Kimmich, Alaba – Coma, Sane, Gnabry - Lewandowski
Rezerve: Schneller, Hoffman Tolisso, Sarr, Roca, Musiala, Muller, Goretzka, Dantas, Costa, Boateng, Chupo-Moting
Antrenor: Hansi Flick

Tigres: Guzman – Rodriguez, Reyes, Salcedo, Duenas – Aquino, Carioca, Pizarro, Quinones – Gonzalez-Espinola, Cignac
Rezerve: Delgado, Chavez, Avalos, Ayala, Cruz, Feranandez, Fulgencio, Meza, Ogama, Quinones, Sanchez, Sierra
Antrenor: Ricardo Ferretti

Nou format din 2021 pentru Campionatul Mondial al Cluburilor

După două ediții succesive în Qatar (2019, 2020), Mondialul Cluburilor se va muta în China în 2021 și va avea un nou format, o minicopie de CM. În loc de 7, vor fi 24 de echipe participante. Nici perioada nu va mai fi aceeași. Nu se va mai disputa în decembrie, ci în iunie-iulie. FIFA are ca țintă înlocuirea Cupei Confederațiilor cu Mondialul Cluburilor.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Leo Messi, „ședință” pe teren după un nou meci catastrofal pentru Barcelona » A povestit tot la interviul de după partidă

Fosta iubită a lui Jerome Boateng, găsită moartă în apartament » S-au despărțit cu 7 zile înainte de tragedie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează