INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN, CAMPIOANĂ ÎN BUNDESLIGA

EXCLUSIV INTERVIU. Marcel Răducanu, după ultima etapă din Bundesliga: „Bayern înseamnă și valoare, și noroc. Bulan, cum mai spunem noi, fotbaliștii. Cred că Dumnezeu e fan Bayern”

Bayern Munchen, campioană în Bundesliga (foto: Guliver/Getty Images)
Bayern Munchen, campioană în Bundesliga (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 09:52 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 10:35

Fost jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund, stabilit din anii '80 în Germania, Marcel Răducanu crede că „nu Bayern a câștigat titlul, ci Borussia l-a pierdut. Bayern nu-l merita, a avut noroc”. 

În fruntea clasamentului, cu un punct avans, galben-negrii au remizat sâmbătă cu Mainz (2-2), în timp ce bavarezii au bătut la Koln, 2-1, și s-au încoronat a 11-a oară consecutiv, de data asta la golaveraj.

Oliver Kahn, prima reacție după concedierea-fulger de la Bayern Munchen: „Cei din club mi-au interzis!”
BAYERN MUNCHEN
Oliver Kahn, prima reacție după concedierea-fulger de la Bayern Munchen: „Cei din club mi-au interzis!”

- Aveți vreo explicație pentru dezastrul Borussiei? Trebuia doar s-o bată pe Mainz ca să ia titlul.
- Chiar că nu înțeleg ce s-a întâmplat. O să-mi ia câteva zile ca să realizez cum de a fost posibil să scape titlul printre degete. Prima repriză a fost catastrofală. Să nu găsești soluții ca să le desfaci apărarea, să iei goluri de curtea școlii. Și n-ai întâlnit o echipă puternică, ci pe Mainz, una de mijlocul clasamentului!

Marcel Răducanu: „Psihicul a jucat un rol decisiv”

- A fost presiunea prea mare?
- Fotbal știu și Borussia și Bayern. E clar că psihicul a jucat un rol decisiv. Dar eu cred că mai mare presiune a fost la Koln, pe Bayern. Kolnul a tras pentru Dortmund, galeriile celor două cluburi sunt înfrățite. Dar Borussia... Băi, ai meci acasă, altora la dai cinci, șase și nu ești în stare cu Mainz? Mai ratezi și penalty! Dacă joci așa, înseamnă că n-ai meritat. I-am spus și soției: "N-am o senzație bună azi, cu Borussia".

- Trebuia să fie o mare sărbătoare, cu până la 400.000 de fani...
- Doamne, ce sărbătoare ar fi fost! Îmi pare tare rău pentru suporteri. Aici, în regiune, oamenii trăiesc pentru fotbal, nu exagerez. Îmi pare rău și de antrenor, de Edin Terzic, plângea săracul la final. Ce putea să facă, nu joacă el.

Marcel Răducanu, despre lipsa de soluții a Borussiei Dortmund: „Mai bine bagi șoferul”

- De ce, totuși, tot Bayern?
- N-a câștigat Bayern titlul, Borussia l-a pierdut. Au fost faieri. Bayern nu merita să ia titlul de data asta. A avut noroc. Tuchel l-a introdus în final pe Musiala și ăsta mic le-a câștigat campionatul. Terzic pe cine să bage? Pe Modeste?! Mai bine bagi șoferul! Bayern înseamnă și valoare, și noroc. Bulan, cum mai spunem noi, fotbaliștii. Cred că Dumnezeu e fan Bayern.

- Poate la anul?
- Dacă Borussia n-a luat campionatul acum, când Bayern e în criză, nu mai ia niciodată. Bayern va reacționa, sunt sigur, și va cumpăra tot ce e mai bun pe piață. Nu uitați că Dortmund își va pierde vara asta cel mai bun jucător, Bellingham e deja înțeles cu Real. Șefii clubului trebuie să regândească politica clubului. Trebuie să se hotărască ce vor, titluri sau bani mulți în schimbul talentelor. De aici au mai plecat Sancho, Haaland, acum se duce și Bellingham.

Marcel Răducanu: „Salihamidzic e o piticanie arogantă”

- Bayern i-a concediat pe directorul executiv Oliver Kahn și pe managerul Hasan Salihamidzic...
- De Kahn chiar îmi pare rău. A fost un mare portar, o glorie a clubului, nu merita un astfel de tratament. Dar Salihamidzic ăsta ce mare jucător a fost? Eu nu știu cum a ajuns să aibă o așa mare putere în club piticania aia arogantă. Poate fiindcă e prieten cu fostul președinte, Uli Hoeness, ăsta l-a susținut.

- S-au pripit când l-au dat afară pe Julian Nagelsmann și l-au pus pe Thomas Tuchel antrenor?
- Da, categoric. N-a fost momentul potrivit pentru un șoc la echipă. Nagelsmann era încă în cărți în toate trei competițiile sezonului. A venit Tuchel și a fost eliminat și din Ligă, și din Cupa Germaniei, ba era să piardă și campionatul. Cred că Nagelsmann a stat acasă și s-a prăpădit de râs.

VIDEO Bayern Munchen, campioană în Bundesliga

Citește și alte articole:

Cutremur în Bundesliga! Bayern a luat titlul, dar imediat a dat afară două legende ale clubului
BUNDESLIGA
Cutremur în Bundesliga! Bayern a luat titlul, dar imediat a dat afară două legende ale clubului
Vedetele lui Dortmund au început să plângă pe gazon, imediat după titlul pierdut în fața lui Bayern » Imagini emoționante
BUNDESLIGA
Vedetele lui Dortmund au început să plângă pe gazon, imediat după titlul pierdut în fața lui Bayern » Imagini emoționante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
francescoli1974
francescoli1974  •  28 Mai 2023, 14:16

Și Bayern a dat rateuri,acasă cu Hoffe,Frankfurt,Leipzig, afară la Gladbach,Mainz, etc.In schimb i-a bătut mult mai clar decât arată scorul(4-2) pe Dortmund.Daca-i băteau pe Leipzig etapa trecută nu mai erau atâtea regrete în Westfalia.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  28 Mai 2023, 12:40

Mare pacat de BvB, echipa din Europa cu cea mai mare medie de spectatori, 80k. Culmea in acest sezon ambele echipe care contesta RevierDerby au esuat catastrofal, Bvb a pierdut titlul dramatic iar Schalke a retrogradat dramatic. Nu degeaba Bayern este cunoscuta in Germania pentru Bayern-Dusel..(noroc nemeritat).

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Mai 2023, 11:19

...cel mai mare jucator roman al tuturor timpurilor ...nu se compara cu mediocru hagi ...cate stie Marcel Raducanu si cate nu stie hagi ...se vede un om care a jucat in Vest 5 ani la Dortmund ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează