CAMPIONATE  ·  BUNDESLIGA

Bayern Munchen, campanie de amploare împotriva propriilor suporteri: „Roșu împotriva rasismului”

Sursă foto: Facebook FC Bayern Munchen
Sursă foto: Facebook FC Bayern Munchen

Joi, 05 Martie, 14:52

Meciul din etapa a 24-a din Bundesliga, dintre Hoffenheim și Bayern Munchen (0-6), a fost întrerupt în minutul 77 din cauza unor mesaje rasiste afișate de către fanii bavarezi.

Jignirile erau adresate lui Dietmar Hopp (79 de ani), acționarul majoritar al lui Hoffenheim. Un presupus motiv ar fi faptul că miliardarul german a investit prea mult în propulsarea clubului din ligile inferioare spre Bundesliga. 

Unul dintre mesaje era „fiu de c***a!”, ceea ce a dus la întreruperea partidei de către arbitrul Christian Dingert (39 de ani). Portarul lui Bayern Munchen, Manuel Neuer (33), i-a îndemnat pe jucători să părăsească terenul, în timp ce directorul sportiv Hasan Salihamidzic (43), alături de președintele Karl-Heinz Rummenigge (64) și legenda Oliver Kahn (50), au mers spre fani pentru a-i liniști. 

Pentru a combate incidentele de acest fel, Bayern Munchen a pornit o campanie denumită „Roșu împotriva rasismului”. Prin intermediul culorii, bavarezii își arată susținerea, indiferent de locul sau momentul în care un astfel de incident se poate petrece. Cosmin Prelipceanu a suferit un accident. Nu va mai fi văzut curând la televizor

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1