INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Bayern Munchen, investiție de milioane de euro în „cel mai bun sistem de pregătire fotbalistică din lume”

Sursă foto: Captură Bild
Sursă foto: Captură Bild

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 11:54

Bayern Munchen a cheltuit câteva milioane de euro pe un simulator de fotbal cu ajutorul căruia bavarezii pot testa peste 60 de exerciții, precum și diferite faze de joc în regim „de meci”. 

Leroy Sane? Dayot Upamecano? Jucătorii doriți de Bayern pot să mai aștepte. Campioana Germaniei a deschis "achizițiile" cu "transferul" unui megasimulator de fotbal, Skills Lab, cumpărat pe câteva milioane de euro din Austria. 

Acesta constă dintr-un computer și o cameră hexagonală, ce se transformă într-un mini-stadion cu ajutorul unor proiectoare de cinema. Dimensiuni: în jur de 20 de metri în diametru și 320 de metri pătrați de suprafață de joc.

VIDEO. Cum funcționează megasimulatorul de fotbal Skills Lab: 

„Cel mai bun sistem de pregătire fotbalistică din lume”

Simulatorul a fost dezvoltat de compania austriacă Anton Paar SportsTec din Graz. Iar directorul general Johannes Tändl susine că este "cel mai bun sistem de pregătire fotbalistică din lume". 

Bayern Munchen, investiție de milioane de euro în „cel mai bun sistem de pregătire fotbalistică din lume”
  • Captură Bild

Dispozitivul oferă peste 60 de exerciții, pe 5 niveluri de dificultate, ce pot fi alese de pe computer. Printre acestea, pase, lovituri de cap, voleuri, dar și scene de joc "apropiate de realitate": un-doi-uri cu un coechipier aflat în alergare sau execuții de la punctul cu var în condițiile unei atmosfere ostile, create pe calculator. 

La început, pe "gazon" apare un cerc verde, fosforescent, iar exercițiul demarează imediat ce jucătorul pătrunde în interiorul lui. Acesta primește inclusiv puncte pentru calitatea execuțiilor, ca să știe unde mai are de lucrat!

"În afara calităților fotbalistice, utilizatorul trebuie să demonstreze și aptitudini cognitive. De pildă, colegi și adversari aleargă în jurul său, iar el trebuie să recunoască rapid o situație de superioritate a echipei sale, pentru a ști unde să trimită balonul" - Hasan Salihamidzici, manager sportiv Bayern

VIDEO. Unicul Carlos Valderrama retrăiește coșmarul vieții: „Tremur și acum”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

COVID-19. Reacții dure după videoclipul cu Salomon Kalou care a împărțit Germania: „Pe unii nu-i duce capul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
felix_grandet
felix_grandet  •  05 Mai 2020, 12:53

Fain.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close