INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Criză totală la BBC din cauza „scandalului Lineker” » Directorul general se roagă de el să revină, dar a primit o ofertă de 3 ori mai mare!

Gary Lineker. Foto: Imago Images
Gary Lineker. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 12 martie 2023 11:46 / Actualizat duminica, 12 martie 2023 13:50

Directorului general de la BBC i s-a cerut demisia după ce Gary Lineker (62 de ani) a fost scos de pe post în urma reacției sale vehemente împotriva deciziei anti-imigranți a guvernului britanic.

Gary Lineker, 62 de ani, este unul dintre marii golgheteri englezi și cel mai faimos analist TV, prezentator al emisiunii Match of the Day din 1999, crainicul vedetă al BBC, cea mai puternică voce, care spune mereu ce gândește în orice domeniu, nu doar în sport, asumându-și orice risc.

Avem lista completă pentru A1! Iliev e favoritul lui Gigi Becali + două foste staruri din Liga 1 sunt variante de rezervă
FCSB
Avem lista completă pentru A1! Iliev e favoritul lui Gigi Becali + două foste staruri din Liga 1 sunt variante de rezervă

Fără Gary Lineker, Match of the Day e aproape zero!

Reacția sa furibundă împotriva deciziei guvernului britanic de a interzice azilul imigranților ce pătrund ilegal și mai ales hotărârea BBC de a-l scoate temporar de pe post pe fostul fotbalist au aprins întreaga Insulă.

„E o politică nemăsurat de crudă împotriva celor mai vulnerabili oameni, într-un limbaj deloc diferit de cel folosit de Germania în anii '30”, a comentat Gary pe Twitter, unde are o bază de 9 milioane de followers. O comparație cu Germania nazistă!

Tim Davie, directorul general BBC, a hotărât să-l pună în umbră pe Lineker, pentru încălcarea regulilor interne, dar nu se aștepta la o asemenea criză declanșată de îndepărtarea acestuia.

  • Emisiunile de sport ale postului public, și la televiziune, și la radio, s-au prăbușit. Cei mai importanți prezentatori, invitați, analiști și reporteri ai postului public au intrat în grevă. Protestau toți, solidari cu Gary. În fruntea lor, Ian Wright și Alan Shearer, alte două nume mari din fotbalul englez.
  • În același timp, jucătorii și managerii echipelor din Premier au boicotat BBC.

Dintr-o dată, Match of the Day s-a transformat într-un program de numai 20 de minute, fără comentarii, fără invitați, fără interviuri. Fără nimic. Rezumate cu sunet de fond.

Premierul Sunak a reacționat la „cazul Lineker”: „E problema BBC”

Ministrul de Externe, James Cleverly, l-a criticat, sugerându-i „să citească mai atent cărțile de istorie”, însă premierul Rishi Sunak a spus că „aceasta nu este problema guvernului, ci a BBC”.

Mulți i-au cerut demisia directorului general BBC. „Cum îndrăznesc să-i zică lui Lineker ce trebuie să facă?” e întrebarea care domină în interior postul public, a dezvăluit Sunday Telegraph.

Gary Lineker a primit o ofertă de 3 ori mai mare: 4,5 milioane

Davie refuză să-și dea demisia. Totuși, dă înapoi în conflictul cu starul său, îl prezintă drept „cel mai valoros crainic de sport din lume” și, potrivit Sunday Mirror, îl roagă să revină. Știe și că, dacă l-ar concedia pe Lineker și ar ajunge la proces, ar pierde multe milioane. Numai că unul dintre fiii lui Gary, George, susține că tatăl lui nu va renunța niciodată la ceea ce gândește.

În mijlocul crizei, The Sun anunță că Lineker a primit deja o ofertă. BT Sport i-a propus un salariu de trei ori mai mare.

  • 1,5 milioane de euro câștigă anual la BBC.
  • 4,5 milioane de euro ar primi dacă ar semna cu BT Sport.

Jurgen Klopp: „Dacă nu te aliniezi, creezi o furtună de rahat”

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, i-a luat apărarea. „E vorba de o opinie asupra drepturilor omului. Ar trebui să avem dreptul de a vorbi, nu văd niciun motiv pentru care BBC ar retrage pe cineva pentru acest lucru”, a afirmat inițial antrenorul german.

La conferință, Klopp a ridicat tonul: „Aceasta este lumea în care trăim. Fiecare e atât de atent să facă totul într-o manieră corectă. Dacă nu te aliniezi, creezi o furtună de rahat pe care nu o aveam când noi eram tineri. E dificil să trăiești într-o astfel de lume”.

Citește și:

Galeria Rapidului vrea ce Angelescu spune că nu se poate

Remarcatul-surpriză al lui Panduru din echipa Farului

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (25)
bigd
bigd  •  13 Martie 2023, 01:05
Postat de .kuba.. pe 12 Martie 2023, 23:17

Apoi romanii s-au facut calauze si v-am trecut si pe voi moldavii

Perfect adevarat!

.kuba..
.kuba..  •  12 Martie 2023, 23:17
Postat de bigd pe 12 Martie 2023, 19:28

Si Romanii treceau cu “calauzele” prin Ungaria, Austria, Slovenia pana in Italia.

Apoi romanii s-au facut calauze si v-am trecut si pe voi moldavii

zb59
zb59  •  12 Martie 2023, 22:35

“ Cimitirele sînt pline de oameni de neînlocuit” spunea Napoleon. Or “ The graveyards are full of indispensable men”, ca sa inteleaga si “de neinlocuitul” mister GL! Furtuna intr-un pahar cu apa! De fapt totul se reduce la bani! Cata ipocrizie!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează