INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Beckenbauer a semnat pentru mită! Kaiserul a făcut un contract ”de cooperare” cu Jack Warner înaintea desemnării gazdei CM 2006

Franz și Cupa Mondială. A cîștigat-o ca jucător (1974), ca selecționer (1990) și a adus-o din nou în Germania, în 2006, ca președinte al Comitetului de Candidatură // Foto: Guliver/GettyImages
Franz și Cupa Mondială. A cîștigat-o ca jucător (1974), ca selecționer (1990) și a adus-o din nou în Germania, în 2006, ca președinte al Comitetului de Candidatură // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2015 00:00

Potrivit acordului descoperit în arhiva Federației, nemții se obligau să-i asigure lui Warner bilete la CM, să-i cedeze drepturile unor amicale și să-i sprijine pe antrenorii din Confederația sa.

Scandalul CM 2006 aduce tot mai mult cu un bulgăre rostogolindu-se la vale. Cu fiecare zi care trece ia proporții și strivește totul în cale. Luni l-a spulberat pe Wolfgang Niersbach, președintele Federației germane (DFB), iar acum îl amenință pe Franz Beckenbauer.

Niersbach, fost "vice" al Comitetului de Candidatură al Mondialului, a plătit cu postul în scandalul celor 6,7 milioane E folosite, potrivit revistei Der Spiegel, pentru cumpărarea de voturi la desemnarea gazdei turneului de acum 9 ani.

La rîndu-i, Kaiser Franz, președintele acelui Comitet, e învinovățit de un document descoperit în arhiva DFB de avocații Casei Freshfields, angajați să rezolve cazul.

CONCACAF a votat Africa de Sud

Este vorba despre un contract "de cooperare" cu Jack Warner, "vice" FIFA și președinte CONCACAF la acea vreme, suspendat pe viață în septembrie pentru corupție. Nemții se angajau să-i dea bilete la meciurile CM 2006, să-i cedeze drepturile unor amicale și să sprijine antrenorii din țările CONCACAF.

Acordul, datat 2 iulie 2000 și semnat de Beckenbauer și de Warner, denotă intenția clară a nemților de a da mită. Se pare însă că n-a fost de ajuns. Patru zile mai tîrziu, Germania a primit Mondialul, dar membrii CONCACAF din CEx FIFA, trei la număr, au votat Africa de Sud!

Afaceri a la Warner

Jack Warner obișnuia să primească drept "cadou" drepturi TV sau bilete la prețuri mici, pe care le vindea mai departe la sume exorbitante. Pe președintele FIFA, Sepp Blatter, l-a ajutat să obțină voturi pentru a fi reales, iar ulterior a fost răsplătit cu drepturile TV ale CM 2010 și CM 2014 pentru Caraibe. Blatter i le-a vîndut cu 250.000 $, iar el le-a revîndut pentru cîteva milioane.     

"Beckenbauer trebuie să iasă și să facă lumină în acest scandal. Vrem să știm adevărul pînă la capăt"
Rainer Koch, președinte interimar al Federației germane

12 voturia obținut Germania la desemnarea gazdei CM 2006, față de 11 ale Africii de Sud, în al doilea tur de scrutin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  11 Noiembrie 2015, 09:33

Măcar dacă era Warner ăla de la Time-Warner ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează