INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN - CHIEVO 1-0

Beckham şi-a rupt tendonul lui Ahile şi ar putea fi nevoit să se retragă

David Beckham, Beckham, AC Milan +7   FOTO
David Beckham, Beckham, AC Milan

Articol de - Publicat marti, 16 martie 2010 00:00

Autoaccidentat în meciul cu Chievo, mijlocaşul milanez a fost operat ieri şi va lipsi cel puţin 5-6 luni. Englezul de 34 de ani va rata sigur Mondialul din Africa de Sud!

Milan a recuperat 3 puncte faţă de liderul Inter, dar l-a pierdut pe Beckham. O lovitură teribilă primită atît de antrenorul Leonardo, cît şi de selecţionerul Angliei. Mijlocaşul englez şi-a rupt tendonul lui Ahile în finalul meciului cu Chievo (1-0) şi ratează tot restul sezonului. Inclusiv Mondialul din Africa de Sud. Mai mult, după unele prognoze pesimiste, David riscă să-şi încheie cariera la 35 de ani, pe care îi va împlini în mai!

"Spice Boy" a fost duminică seară protagonistul unui film de groază. S-a lovit încă din start. Tăietura urîtă şi adîncă de pe obrazul drept, amintire de la crampoanele lui Pinzi, era prologul. Ratarea singur cu portarul a pus capac unei evoluţii slabe, anunţînd parcă drama din final. Beckham s-a oprit brusc la centru, "curentat" la glezna stîngă. A mai făcut un pas, apoi a ţopăit într-un picior pînă la marginea terenului. "E rupt, e rupt!", a urlat de durere. S-a prăbuşit lîngă banca de rezerve şi a izbucnit în lacrimi cînd a fost mutat pe targă. "A simţit cum îi saltă muşchiul. E simptomul clasic al rupturii de tendon", a povestit amărît Leonardo.

Operat în Finlanda
Medicii lui Milan au confirmat verdictul teribil şi l-au programat imediat la operaţie. Iar ieri a şi fost transportat în Finlanda şi supus unei intervenţii chirurgicale efectuate de Sakari Orawa. "În astfel de cazuri, recuperarea durează minimum 5-6 luni", zice chirurgul japonez. "Visul lui David de a merge la Mondiale s-a spulberat. M-a sunat şi Capello. Spera să nu fie atît de grav, dar a trebuit să-i dau o veste proastă", a declarat trist vicepreşedintele Galliani. Seedorf a încercat să-l încurajeze, olandezul dedicîndu-i reuşita superbă din minutul 90+1.

Ghinion şi în 2002
Beckham a trecut prin altă dramă în 2002. Deşi şi-a fracturat al cincilea metatarsian, s-a refăcut în 8 săptămîni şi a prins lotul Angliei pentru CM. N-a jucat însă la capacitatea maximă.

Şi Nesta la cuţit!
Leziunea gravă suferită de Beckham a încheiat o săptămînă groaznică pentru Milan. Leonardo mai pierduse un jucător important înaintea returului cu Manchester Utd. Tot cu o ruptură de tendon! Nesta (34 ani) a păţit-o însă la genunchi, afectat fiind tendonul popliteal drept. Stoperul italian a ajuns ieri la cuţit la Villa Stuart din Roma şi a spus şi el adio acestui sezon. S-a rezolvat definitiv şi mult discutatul caz al revenirii la "naţională" pentru Mondiale.

ZECE ETAPE DE FOC
Pregătiri pentru rocadă

Cu 10 runde înaintea finalului, Milan (1-0 cu Chievo) s-a apropiat la un singur punct de Inter (1-3 la Catania) şi a aprins lupta pentru titlu. Trupa lui Leonardo poate produce duminică rocada mare, trecînd în frunte dac-o bate pe Napoli pe "San Siro", iar echipa lui Chivu se împiedică iar în Sicilia, contra lui Palermo! Inter are însă avantajul meciurilor directe, cîştigînd ambele derbyuri (4-0 şi 2-0).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  16 Martie 2010, 09:06

ft tari baietii astia de la gsp. nu se intereseaza nimeni de ce se scrie in articole...daca baiatul ala e japonez...noi traim in curdistan.

 •  16 Martie 2010, 08:50

Sakari Orava (nu Orawa!) e un medic finlandez din Turku, nu japonez! De fapt, numele e foarte finlandez si in limba lor inseamna "veverita", iar clinica lui e "Albina" :) Cred c-ar fi foarte amuzat ca l-ati facut japonez.

spellbound
spellbound  •  16 Martie 2010, 05:41

ca pacat Becks, ce pacat!!!!!!!!!!! mondialul din RSA va fi incomplet. :(

Vezi toate comentariile (3)
Comentează