INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO

Benitez va fi noul antrenor al lui Chivu la Inter

Rafa Benitez, Benitez, Liverpool
Rafa Benitez, Benitez, Liverpool

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Nu mai există nici o îndoială: Rafa Benitez va prelua Interul. Salariul îi va fi achitat din despăgubirea pentru Mourinho.

"Acordul este încheiat, toate problemele au fost reglate", a anunţat însuşi preşedintele campioanei Europei, Massimo Moratti. Liber după separarea de Liverpool, tehnicianul spaniol va semna pe două sezoane, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Salariul său va fi de 3,7 de milioane de euro stagional. Acesta va fi acoperit din despăgubirea pe care milanezii au luat-o pentru a-l lăsa pe Jose Mourinho la Real Madrid.

Principala condiţie a lui Moratti a fost ca Benitez să nu angajeze atîtea ajutoare ca la Liverpool, unde avea 11 asistenţi. Rafa s-a conformat şi nu va miza decît pe 4 secunzi. Unul va fi Amedeo Carboni, impus de şefii interişti. Dacă proiectul nu va funcţiona, în 2011 se va încerca aducerea barcelonezului Pep Guardiola.

Ballack e liber
Chelsea nu-i va prelungi contractul lui Michael Ballack (33 de ani), scadent la finele acestei luni. "Nu am reuşit să ajungem la un nou acord", a anunţat impresarul germanului, Michael Becker. Divergenţele au apărut din cauza duratei noului acord, solicitarea fiind pe doi ani, dar şi a salariului mijlocaşului german, care cîştiga pînă acum 8,3 milioane de euro. Viitoarea lui destinaţie ar putea fi Schalke, unde-i cerut de antrenorul Felix Magath.

Prima ţintă: Silva
Rafa Benitez şi-a stabilit şi primul obiectiv în materie de transferări. E vorba de internaţionalul spaniol al Valenciei, David Silva, pe care Benitez l-a dorit şi pe vremea cînd antrena pe Liverpool. Disponibilitatea lui Silva de a pleca există, de asemenea a Valenciei de a-l vinde, problemele financiare nefiind acoperite de cele 40 de milioane de euro încasate de la Barcelona pentru Villa, singura problemă vine din interesul celor de la Real Madrid. Preţul lui Silva se situează undeva la 30 de milioane de euro.

- MUTU e de vînzare, a anunţat oficial Pantaleo Corvino. Directorul sportiv al Fiorentinei a precizat: "Nu intenţionăm să-l dăm pe român pe nimic. Cine îl vrea să plătească". Suspendat 9 luni pentru dopaj, Adi nu va face recurs la TAS.
- JOE COLE (28 de ani) e la mare căutare. Manchester United, Manchester City, Arsenal şi Liverpool îl cer pe mijlocaşul englez, liber după ce Chelsea a decis să nu-i prelungească înţelegerea.
- YAYA Toure are toate şansele să ajungă lîngă fratele său Kolo, la Manchester City. Pe ivorian, englezii oferă 30 de milioane de euro, FC Barcelona cere 35, o diferenţă surmontabilă.
- GUARDIOLA a fost amendat de federaţia spaniolă cu 15.000 de euro. Motivul: a făcut mincinos un arbitru.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează