INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Magia lui Benzema! Francezul a oferit execuția serii în El Clasico

Karim Benzema
Karim Benzema

Articol de - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 12:17 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 12:20

Călcâiul nemaipomenit al lui Karim Benzema (33 de ani) l-a paralizat pe Ter Stegen (28 de ani). A fost al șaptelea meci la rând în care înscrie în La Liga, 9 goluri în total.

Real a devenit, cel puțin pentru o noapte, "un lider epic, după o partidă monumentală", cum a titrat pe copertă AS, din nou purtată spre triumf de vechea gardă a lui Zidane. Și fără căpitanul Ramos, los Blancos s-au impus, deși au avut doar 31% posesie pe teren propriu. Dar l-au avut din nou lunetist de elită pe Karim Benzema. Călcâiul genial din debut pur și sumplu l-a hipnotizat pe Ter Stegen, și Araujo fiind incapabil să-i blocheze demarcarea la colțul scurt! 

A fost al șaptelea joc la rând în care "cel mai bun atacant francez", cum îl laudă mereu antrenorul madrilenilor, înscrie în LaLiga. Are 9 goluri în această perioadă de vis. A ajuns la 10 reușite în derbyurile cu Barca și 19 în actuala LaLiga, patru în urma lui Messi.

Magia lui Benzema! Francezul a oferit execuția serii în El Clasico

Casemiro, „roșu” în 55 de secunde

Doar Benzema n-ar fi fost de ajuns. Și revenirea lui Kroos a contat enorm, la fel ca execuția norocoasă a germanului din "directă", deviată decisiv de Jordi Alba și apoi de Dest, pe linia porții. Din 26 februarie 2000 nu mai marcase Real un gol din lovitură liberă în El Clásico, de la "racheta" lui Roberto Carlos în poarta lui Arnau! Ironia sorții a făcut ca jucătorul pe care AS l-a notat cel mai bine (trei ași), Casemiro, să încaseze pe final două cartonașe galbene în doar 55 de secunde! 

Madridul a rezistat asediului catalan, chiar dacă îl pierduse și pe Lucas Vázquez, accidentat, iar Zidane schimbase toată garda ofensivă cu 20 de minute înaintea epilogului, gândindu-se la returul cu Liverpool din "sferturile" Ligii Campionilor.

9 situațiidin ultimele 10 ediții de campionat în care Real și-a adjudecat ambele partide cu Barcelona s-au terminat cu titlu. Doar 1983-'84 a făcut excepție, Bilbao fiind câștigătoarea

Am fost la limită din punct de vedere fizic, am suferit în fața unei mari echipe, dar meritam victoria. Nu știu cum vom juca miercuri cu Liverpool, nici cum vom termina sezonul. N-aș schimba nimic însă din deciziile luate pentru acest meci. Nu cred că a fost penalty în final
- Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

Ronald Koeman critică arbitrajul

Barcelona s-a plâns de prestația arbitrului și a cerut o lovitură de la 11 metri în minutul 84, iar Ronald Koeman l-a atacat pe Gil Manzano după meci. „Fanii Barcelonei care au văzut meciul ar trebui să fie foarte furioși din cauza deciziilor de arbitraj. N-am fost buni în atac sau în defensivă în prima repriză, dar ne-am revenit în a doua. A fost penalty clar, totuși ar trebui să acceptăm și să ne ținem gura. A fost atât de clar și VAR nu a intervenit. Nu știu ce mai caută în Spania. Toată lumea a văzut faza. 

Nu sunt singurul supărat. Jucătorii sunt dezamăgiți din cauza deciziei centralului. Sunt mulți care joacă de câțiva ani la Barcelona și nu cred că li s-a mai întâmplat vreodată așa ceva! Sunt optimist că putem câștiga titlul. Vom reacționa și vom lupta până în ultima etapă”, a declarat antrenorul blaugrana. Și Piqué, accidentat, dar aflat în tribună la derby, s-a dus la final pe teren să-i reproșeze deciziile. Catalanii au cerut fault în careu la contactul dintre Mendy și Braithwaite (foto), dar n-au primit nimic. Și experții presei spaniole aprobă, considerând că e prea puțin pentru penalty.

VIDEO Gică Hagi, amintiri din perioada petrecută la Real Madrid și Barcelona

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ultimul El Clasico pentru Messi? Cifrele argentinianului în duelurile cu Real Madrid de la plecarea lui Cristiano Ronaldo

Momente înspăimântătoare în Italia! Un antrenor a leșinat pe bancă și a fost transportat la spital

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează