INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Berbatov se retrage din naţionala Bulgariei. E de vîrsta lui Chivu şi un an mai mic decît Mutu

Articol de GSP - Publicat joi, 13 mai 2010 00:00

Căpitanul Bulgariei, Dimitar Berbatov, a anunţat că nu va mai juca pentru selecţionata ţării sale şi se va concentra doar asupra carierei la clubul englez Manchester United, informează agenţia Novinite, preluata de mediafax.

 

Berbatov a spus, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre mai mulţi factori adunaţi: se simte obosit, incapabil să facă mai multe pentru echipa naţională, are o problemă la un genunchi, reprezentativa ţării sale are nevoie de jucători mai tineri, vrea să se concentreze mai mult la club şi să fie mai mult lângă familia sa, pe care să o scutească de stresul îndurat cât timp el a fost căpitanul echipei naţionale.

Deşi s-a speculat că motivul retragerii ar fi legat de criticile dure ale presei bulgare faţă de prestaţiile slabe din ultimul timp, Berbatov a ţinut să menţioneze că nu a fost deranjat din această cauză: "Nimeni nu câştigă nimic dacă se supără. Am un scop în viaţă şi în carieră, aşa că îmi urmez planurile".

Berbatov, în vârstă de 29 de ani, s-a declarat descurajat de faptul că Bulgaria nu s-a calificat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 2002, 2006 şi 2010.

La echipa naţională, Dimitar Berbatov a debutat în noiembrie 1999, într-un meci contra Greciei, a marcat primul său gol în 2000, în poarta chilienilor, a adunat 77 de meciuri şi a marcat 48 de goluri.

A fost ales de şase ori fotbalistul anului în Bulgaria (2002, 2004, 2005, 2007, 2008 şi 2009)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  13 Mai 2010, 23:01

nu ma intereseaza ce face cu nationala, ci pe mine ma intereseaza sa plece de la united.nu este atacantul de care ferguson are nevoie.sa-si gaseasca un club si sa lustruiasca banca de rezerve acolo sau din partea mea poate sa fie si titular, DAR SA PLECE DE LA UNITED.

 •  13 Mai 2010, 17:03

Se pare ca vrea sa se concentreze mai mult la cum sa frece banca de rezerve la Man Utd. caci daca nu s-a impus pana acum,slabe sanse sa o faca de aici inainte.Degeaba tine cu dintii sa ramana la MU,renunta si la nationala pt asta,eu cred ca tot va fi nevoit sa plece.

gael
gael  •  13 Mai 2010, 16:49

mai bine se retrage de la man ca le-a mancat o gramada de meciuri cu ratarile lui

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close