INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Bernard Tapie, în lacrimi, despre "maladia oribilă" care îl chinuie: "Învingător sau învins, lupt până la capăt"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2017 11:28

Bolnav de cancer la stomac, fostul proprietar al lui Olympique Marseille a plâns când și-a amintit cum l-au încurajat fanii lui OM pe Velodrome: "A fost cea mai frumoasă cură de chimioterapie".

Datorită lui Bernard Tapie, Marseille a avut acea mare echipă a anilor '80-'90, care a cucerit Liga Campionilor în 1993. Din cauza lui Bernard Tapie, Olympique a fost retrogradată în 1994 după scandalul VA-OM. Corupție, blat, titlu luat!

Astăzi, la 74 de ani, Bernard Tapie e încă iubit de fanii marseillezi. Pe 24 septembrie, la 2-0 cu Toulouse, ei au afișat o mulțime de bannere de susținere, scandând repetat: "Tapie, Tapie, Tapie". Tocmai aflaseră că fostul proprietar al lui OM are cancer la stomac.

"Mă trezesc în fiecare dimineață cu gândul să-i dau una peste gură"

În acest week-end, omul de afaceri francez a vorbit prima oară despre suferința sa. "E o maladie oribilă și lucrurile nu merg bine. Mă trezesc în fiecare dimineață cu gândul să-i dau una peste gură acestui cancer. Dar chimioterapia este foarte agresivă", a declarat în interviul realizat de jurnalistul Laurent Delahousse în timpul emisiunii "Duminica, la ora 19:00", la France 2.

Când i s-a amintit de declarația de dragoste a publicului de pe Velodrome, Tapie a mărturisit: "Ce-ai mai putea spune văzând 50.000 de oameni arătându-ți afecțiunea lor? A fost cea mai frumoasă cură de chimioterapie".

"Ne îndreptăm spre ultima provocare. Moartea"

În lacrimi, a încheiat: "Am trăit momente de neuitat, dar trebuie să acceptăm că, la un moment dat, ne îndreptăm spre ultima provocare. Moartea. Nu e o catastrofă. Învingător sau învins, eu lupt până la capăt. Pot să plec cu inima împăcată".

8 ani a fost Bernard Tapie proprietarul și președintele lui Olympique Marseille, între 1986 și 1994

4 titluride campioană a Franței a cucerit OM în această perioadă; plus Liga Campionilor (1993)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează