INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BILBAO - BARCELONA 1-1

FOTO Bilbao - Barcelona 1-1 » Primul pas greșit pentru catalani în La Liga, care reclamă o eroare de arbitraj

Athletic Bilbao și Barcelona au remizat, scor 1-1, în runda #2 din La Liga. +17   FOTO
Athletic Bilbao și Barcelona au remizat, scor 1-1, în runda #2 din La Liga.

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 august 2021 00:12 / Actualizat duminica, 22 august 2021 00:58

Athletic Bilbao și Barcelona au remizat, scor 1-1, în runda #2 din La Liga.

Programul + rezultatele rundei #2 din La Liga

Bilbao a fost mai periculoasă în primele 45 de minute de pe San Mames. Sancet (11) a ratat prima ocazie, când a lovit bara. Apoi, Inaki Williams (32) i-a dat emoții lui Neto, la jumătatea primei reprize. 

În cele din urmă, gazdele aveau să marcheze din corner, în debutul actului secund. Muniain i-a așezat mingea pe cap lui Inigo Martinez, iar stoperul bascilor a plasat perfect mingea la colțul lung (50). Însă meciul nu s-a terminat aici. 

De Jong (73) a trimis în transversală din careu, iar Depay (75) a restabilit egalitatea la capătul unui contraatac cursiv. Cu stângul, olandezul a șutat în forță, la „scurt”. Primul gol al lui Memphis la Barcelona într-un meci oficial. 

+13 FOTO

Depay (86) a mai avut o situație similară până la final, dar a finalizat slab de această dată, și balonul s-a scurs pe lângă poarta lui Agirrezabala. Catalanii au continuat să preseze, dar pleacă doar cu un punct de pe terenul lui Bilbao. Și cu un jucător suspendat pentru următoarele meciuri. 

Eric Garcia a fost eliminat în prelungiri (90+3) pentru un fault comis din postura de ultim apărător asupra lui Nico Williams.

În prima etapă, Barcelona a învins-o pe Real Sociedad, 4-2, în timp ce Athletic a remizat la Elche, 0-0.

Gol anulat eronat

În prelungirile primei reprize, Barcelona a avut un gol anulat. Braithwaite a sărit la cap cu Balenziaga, în careu, mingea a ajuns la Araujo, care a înscris. Arbitrul Munuera a anulat însă reușita, pe motiv că danezul faultase. 

Fostul arbitru Iturralde González a comentat faza pentru as.com: „Pentru mine e clar, nu e niciun fault. Balenziaga nici n-a protestat. Ai da penalty la acea fază, dacă era în celălalt careu? Nu. Atunci nu poți anula golul din cauza asta!”.

Bilbao - Barcelona 1-1 » Primul pas greșit pentru catalani în La Liga, care reclamă o eroare de arbitraj
Bilbao - Barcelona 1-1 » Primul pas greșit pentru catalani în La Liga, care reclamă o eroare de arbitraj

Momente impresionante pe San Mames

Fanii lui Athletic au fost extrem de emoționați la revenirea pe stadion, iar unii chiar au plâns:

10.500de fani au fost prezenți pe arena din Țara Bascilor, 20% din capacitate, conform protocolului sanitar

Athletic Bilbao - Barcelona 1-1

Live + Statistici

Barcelona: Neto - Sergino Dest, Eric Garcia, Gerard Pique, Jordi Alba - Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri - Antoine Griezmann, Martin Braithwaite, Memphis Depay
Antrenor: Ronald Koeman

Bilbao: Agirrezabala - Lekue, Vivian, Inigo Martinez, Balenziaga - Berenguer, Dani Garcia, Vencedor, Muniain - Williams, Sancet
Antrenor: Marcelino

Injecție financiară la Barcelona

Barcelona primește o injecție financiară de 455 de milioane de euro, într-un moment în care clubul blaugrana se confruntă cu mari probleme financiare, care au dus, printre altele, și la pierderea lui Messi

Conform Mundo Deportivo, Barcelona a efectuat un împrumut de 455 de milioane de euro, sumă pe care e obligată s-o restituie în 10 ani. Operațiunea a fost încheiată și a primit și girul celor de la Goldman Sachs, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume. 

Joan Laporta, omul numărul unu din conducerea Barcelonei, a vorbit într-o conferință de presă despre această operațiune financiară, explicând că e vorba de un împrumut cu dobândă redusă, care se întinde pe 10 ani și are o dobândă medie de 1,98%

Probleme financiare serioase la Barcelona

Joan Laporta, președintele Barcelonei, dezvăluie că datoria clubului catalan este de 1,35 miliarde de euro. Și îl acuză de moștenirea grea pe Bartomeu, fostul conducător al grupării blaugrana.

„Avem salarii cu 20-25% mai mari decât adversarii noștri. Bugetul salarial depășește cu 3% veniturile totale ale clubului. Primul lucru pe care a trebuit să-l fac când am câștigat alegerile a fost să apelez la un împrumut de 80 de milioane de euro. Altfel, nu puteam plăti salariile. 

Barca are un patrimoniu net negativ de 451 de milioane de euro, acest lucru este foarte delicat. Fondul de rulment este de asemenea negativ, de 551 de milioane”, a explicat Laporta.

Avem totuși și vești bune, deși situația e dramatică. Cred că în câțiva ani economia clubului va fi sănătoasă. Avem experiența necesară să nu ne speriem și să scoatem lucrurile la capăt.
- Joan Laporta, președinte Barcelona

Problemele financiare ale Barcelonei sunt de-a dreptul apăsătoare pentru club. Cotidianul La Vanguardia scria anul acesta că datoriile grupării blaugrana au depășit un miliard de euro, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, deficitul a crescut până spre 400 de milioane. 

Goldman Sachs este considerată cea mai mare bancă de investiţii din lume. Fondată în 1869 de germanul Marcus Goldman, cu sediul în New York, Statele Unite, Goldman a fost lovită puternic de criza globală, dar şi-a revenit financiar.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Unde e sigla? Viralul săptămânii în fotbalul european: un fotbalist de la Fenerbahce a dat-o în bară, încercând să celebreze golul din Europa League

Fug toți de numărul 10 » Nimeni nu vrea tricoul lui Messi la Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
teddyw
teddyw  •  22 August 2021, 04:55

sint cumva aceiasi "bancheri" care i-au finantat pe talibani cu 100 milioane?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează