INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EGIPT - CAMERUN, AZI, 21:00, GSP.RO

Blestemul eternului loc 2 » Egiptul atacă Cupa Africii cu antrenorul care a pierdut toate finalele importante

După experiențele nefericite în Turcia și Arabia Saudită, Cúper visează la Cupa Africii
După experiențele nefericite în Turcia și Arabia Saudită, Cúper visează la Cupa Africii

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2017 00:00

Hector Cuper, selecționerul Egiptului, a pierdut, în cei 24 de ani de carieră, toate finalele importante cu echipele antrenate, inclusiv două Ligi. Își ia argentinianul revanșa diseară?

"Omul vertical" nu mai vrea să audă de locul 2. A colecționat prea multe finale pierdute în cariera de 24 de ani. Diseară, Héctor Cúper, selecționerul Egiptului, poate rupe blestemul de a fi eternul învins, în meciul contra Camerunului, de la Libreville, care va desemna noua campioană a Africii.

" Camerun e foarte bine organizată și disciplinată tactic, semănăm în destule privințe. Și-a meritat din plin locul în finală. Orice previziune asupra câștigătoarei este însă relativă", a averizat Cúper.

Antrenorul de 61 de ani a ratat, în 1994, titlul cu Huracan în ultima etapă. La fel a pățit cu Inter în 2002, bătut de Lazio. Între aceste eșecuri s-au intercalat finalele de Ligă la Valencia, pierdute cu Real și Bayern, 2000 și 2001.

Mai devreme, alte două eșecuri la Mallorca: Cupa Cupelor (1999) și Cupa Spaniei (1998). Nici măcar în Grecia n-a triumfat, cedând finala Cupei la Aris, în 2010!

3 trofee are în cariera de antrenor Cúper: Copa Conmebol (Lanus, 1996) și două Supercupe ale Spaniei (1998, 1999), cu Mallorca și Valencia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează