INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Boban atacă FIFA: „Ideea Mondialului din 2 în 2 ani este absurdă, va distruge fotbalul. E o idee mai proastă decât Super Liga Europei”

Zvonimir Boban (foto: Imago)
Zvonimir Boban (foto: Imago)

Articol de - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 12:11 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 13:56

Zvonimir Boban, fostul mare mijlocaș croat (53 de ani), chief of football la UEFA din ianuarie, s-a revoltat împotriva propunerii lui Wenger și Infantino și critică și proiectul Super Ligii Europene.

Ideea năstrușnică lansată dinspre FIFA de a organiza Mondialul cu o frecvență de doi ani în loc de patru are destui adversari. Printre aceștia s-a înscris și Zvonimir Boban, care a atacat inițiativa venită dinspre forul de la Zürich. 

„E o nebunie care trebuie combătută și care ar face rău tuturor. Va distruge piramida fotbalului, insituțiile sale și tot ce a fost creat în decenii. Este mai rău decât Super Liga”, a declarat fostul mare mijlocaș croat în interviul apărut în Gazzetta dello Sport, care l-a invitat la Festivalul Sportului de la Trento.

Zvonimir Boban, despre un Mondial la 2 ani: „Ambiții nebunești”

Actualul Chief of Football la UEFA a explicat de ce este împotrivă: „Orice persoană care iubește fotbalul și respectă fiecare instituție fotbalistică nu poate accepta acest lucru. Cupa Mondială este cea mai frumoasă competiție, nu putem șterge 100 de ani de istorie. 

Totul e o absurditate și nu mă așteptam la o părere favorabilă din partea unei persoane precum Arsene Wenger. Sunt pentru a găsi noi căi să îmbunătățim fotbalul, care e iubit tocmai fiindcă nu s-a schimbat mult de-a lungul timpului, dar nu numai de dragul schimbării.

Wenger nu pricepe că totul e îndreptat spre creșterea puterii FIFA, a încasărilor și realizării unor ambiții nebunești”.

Boban, despre un Mondial la 2 ani: „Mai rău ca Super Liga”

Fostul jucător și oficial al lui Milan (49 de selecții și 12 goluri în naționala croată) a criticat și Super Liga: „A fost o tentativă rușinoasă făcută în scopuri personale ale unora care au uitat valorile, istoria și tradiția, care sunt cheia fotbalului. Totul a început pentru că miliardarii fac greșeli cu finanțele cluburilor și se comportă iresponsabil. Vor să aplice modelul sporturilor americane. Sunt mândru de reacția UEFA și a fanilor, care au stopat proiectul”.

Javier Tebas: „CM în fiecare săptămână?!”

Și Javier Tebas, președintele Ligii spaniole, e contra modificării programului CM. "Infantino are nevoie de 2,4 miliarde pentru a finanța noul Mondial al Cluburilor și de pe piață scoate doar 700 de milioane. Pentru a finanța acest proiect, care ar avea loc în ianuarie, vrea să facă și Mondialul la 2 ani. Ținta lui e să le vândă la pachet pe 25 de ani", a declarat Tebas, completând: "Poate are de gând să organizeze Mondialul și în fiecare săptămână, dar ligile naționale nu vor permite. Riscă să distrugă sistemul economic al fotbalului european, e o mare greșeală".

Fotbalul nu-i aparține lui Infantino, nici lui Wenger sau altcuiva, ci celor care-l iubesc. Să-l respectăm și să nu uităm că tot jocul a început cu o minge rostogolindu-se pe un teren. 
- Zvonimir Boban, chief of football la UEFA

Citește și alte articole din fotbalul internațional:

Proteste masive după cumpărarea lui Newcastle: „Criminalii își spală reputația și murdăresc sportul”

France Football a anunțat nominalizările pentru Ballon d'Or: lista completă din care se va alege câștigătorul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
aurelianionut
aurelianionut  •  10 Octombrie 2021, 18:21

Pai frumusetea cupei mondiale sta tocmai in intervalul asta de timp....daca o sa fie mai des...cine o s-o mai astepte cu sufletul la gura?..o sa devina o obisnuinta...astia nu sunt normali

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  10 Octombrie 2021, 14:18

@romulus65... Un campionat anual cu 16 echipe 30 de etape poate avea intercalate campionate nationale similare de 30 de etape deci selectia corecta, aria de selectie ar fi asigurata la fel ca si acum. Privitor la celelalte competitii internationale organizate de UEFA ar fi o problema, o mare problema, pentru, UEFA, deoarece acestea ar disparea, inclusiv, posibil si UEFA din lipsa de obiectul muncii, de unde si atitudinea de rea credinta din partea oficialilor acesteia pentru astfel de reforme care in final vor duce inexorabil la sistemul propus de mine.

cirus11
cirus11  •  10 Octombrie 2021, 13:09

Sa vina un oficial UEFA sa dea lectii despre ce e fotbalul corect si neinfluentat de bani este culmea ridicolului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează