INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Bogaţi şi neliniştiţi » Manchester City e clubul cu jucătorii cei mai bine plătiţi din sport

Banii aduc uneori și fericirea
Banii aduc uneori și fericirea

Articol de - Publicat miercuri, 16 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 15 aprilie 2014 22:16

Din cauza datoriilor mari, 181 milioane de euro, clubul riscă interdicţia de a mai face transferuri sau chiar excluderea din cupele europene.

De cînd a devenit proprietarul lui Man. City, în 2008, şeicul Mansour a pompat o groază de bani în echipă. Contractele s-au triplat de atunci, iar Pantilimon şi colegii sînt pentru al doilea an consecutiv cea mai bine plătită echipă din sportul mondial în ancheta ESPN: 6,46 milioane de euro salariul mediu net anual! Peste New York Yankees, L.A. Dodgers şi Real Madrid.

Dar s-ar putea ca acest lux să-i coste scump pe "cetăţeni".

Clubul se confruntă cu datorii de 181 de milioane de euro şi a intrat în vizorul UEFA alături de Paris SG. Cum fair-play-ul financiar prevede un deficit de maximum 45 de milioane de euro, iar alb-albaştrii sînt la 136 de milioane distanţă, forul continental ar putea să meargă pînă la interdicţia de a mai face transferuri sau la excluderea din Europa în sezonul 2014-2015!

613054-top-salarii-echipe.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează