INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Bogdan Planic, prezentat oficial la noua echipă » Ce salariu va avea fostul fundaș de la FCSB

Bogdan Planic, alături de patronul lui Maccabi // foto: mhaifafc.com
Bogdan Planic, alături de patronul lui Maccabi // foto: mhaifafc.com

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 18:14 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 18:38

Bogdan Planic (28 de ani) a fost prezentat oficial la Maccabi Haifa din Israel.

Stoperul sârb a semnat un contract valabil pentru 3 sezoane și va avea un salariu în valoare de 400.000 euro anual, mai mult decât dublu față de perioada FCSB (180.000 de euro pe sezon), urmând ca la această sumă să fie adăugate primele de joc și de performanță.

Vineri, Planic a trecut cu bine de examenul medical, iar astăzi s-a întâlnit la baza de pregătire a echipei cu antrenorul Barak Bakhar, cu directorul sportiv și președintele clubului. Antrenorul lui Maccabi l-a dorit insistent pe fostul fundaș central de la FCSB.

Prin venirea lui Planic, Maccabi speră să își întărească apărarea într-atât încât să atace titlul de campioană în acest sezon. Ultimul astfel de triumf a venit în sezonul 2010/2011, Maccabi terminând stagiunea trecută pe poziția a doua, în spatele lui Maccabi Tel Aviv.

Procesul cu FCSB a speriat echipele interesate

Până să semneze cu Maccabi, toate echipele au evitat să semneze cu Planic, de teama procesului cu Becali, unul de pe urma căruia Gigi solicită 10 milioane de euro despăgubiri. 

Finanțatorul roș-albaștrilor a susținut că fundașul central a fugit fără accept de la echipă, deși mai era legat de FCSB până la 30 iunie 2021, conform unei clauze care îi permitea clubului să extindă în vara lui 2020 colaborarea cu încă un an. Echipa din Israel a riscat, iar acum presa de acolo susține că litigiul fotbalistului cu FCSB a fost stins!

Care au fost evenimentele care au condus la cearta dintre Planic și FCSB:

  • Fundașul central mai era legat de FCSB până la 30 iunie 2021, conform unei clauze care îi permitea clubului să extindă colaborarea cu încă un an. Jucătorul și reprezentanții lui susțineau că aveau dreptul să rupă contractul la 1 iulie anul acesta, cu plata unei despăgubiri de 180.000 de euro către FCSB. Pentru că salariul lui nu fusese mărit deloc în sezoanele petrecute la București, Planic avea posibilitatea să se elibereze restituind contravaloarea salariului din ultimul an de contract;
  • Fotbalistul nu a mai așteptat data de 1 iulie, a rupt singur contractul încă din martie, supărat că fusese trimis în șomaj tehnic și pierduse, astfel, două salarii, adică 30.000 de euro. El și avocatul său au contestat dreptul clubului de a apela la șomajul tehnic. Becali susține și acum că legea națională, publicată în Ordonanță de Urgență, i-a dat ocazia să-i trimită în șomaj tehnic pe fotbaliști. Planic nu s-a mai prezentat la antrenamente, a plecat în Serbia și a anunțat că a reziliat acordul cu FCSB. El și avocatul au considerat cele două luni de șomaj tehnic ca luni neplătite, o încălcare a contractului din partea clubului;
  • Becali a contestat metoda la care a recurs jucătorul și a anunțat că nu va renunța niciodată: „Cum semnează Planici cu un nou club, cum deschidem proces la FIFA. Vreau despăgubiri de 10 milioane de euro, fiindcă el a fugit înainte de terminarea sezonului și a afectat rezultatele echipei în felul acesta, a provocat pierderi clare!”
  • Maccabi, echipa care l-a angajat, va răspunde în solidar în cazul unui eșec în litigiul cu FCSB. Formațiile interesate de sârb înainte ca acesta să semneze cu Maccabi au cerut să studieze documentele care demonstrau ruptura lui de fostul club și s-au speriat de proces, nu au mai avut încredere să facă afacerea. 

1.600.000 de euroconstituie valoarea de piață a lui Planici, conform transfermarkt.com. Cota maximă estimată a fundașului sârb a fost de 2.300.000 de euro, înregistrată în decembrie 2019

300.000 de euroa plătit FCSB în 2017, când l-a cumpărat pe Planic de la Vojvodina. Înainte să intre în conflictul cu jucătorul, Becali avusese oferte de un milion de euro pentru fundașul central, dar a refuzat să-l vândă

VIDEO. Eugen Neagoe: „Îmi place FCSB, așa trebuie să arate o echipă”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Messi a revenit și primește întăririle dorite! Barcelona, cale liberă spre un supertransfer: „Îl duc cu mașina până în Spania”

SUEDIA - FRANȚA 0-1. Griezmann, ratangiul de serviciu » Al treilea penalty consecutiv irosit la națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
100550221766435
Titi Suru  •  07 Septembrie 2020, 11:42
Postat de rocky2 pe 07 Septembrie 2020, 00:03

Inainte sau dupa, nu conteaza! V-au dat manita unii de care nici nu auzisem pana atunci!:)))

lasa tranare ... ca n-o fost dudelange ... or fi dat ei '' manita '' da tot noi i-am batut cu 4-2 in 10 oameni .. si ne-am CALIFICAT in sferturi ... adica , ca sa intelegi si tu ... nu ne-a scos o echipa de 2 bani!!

100550221766435
Titi Suru  •  07 Septembrie 2020, 11:39
Postat de forumeer pe 06 Septembrie 2020, 23:47

Esti spectaculos de prost si fudul, fix fcfcsbist, practic. Fix loserii astia v-au umplut sacul cu goluri.

da talpanist , da .... sunt '' looserii'' aia pa care i-am batut cu 4-2 .. in 10 oameni.. dupa care ne-am calificat in sferturi!!

johnwick
johnwick  •  07 Septembrie 2020, 00:51
Postat de forumeer pe 06 Septembrie 2020, 23:47

Esti spectaculos de prost si fudul, fix fcfcsbist, practic. Fix loserii astia v-au umplut sacul cu goluri.

pentru liga satelor, apăsați 3 :)))))

Vezi toate comentariile (40)
Comentează