INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Bombă în fotbalul internațional! Fraudă la cel mai înalt nivel: bani virați în saci sau în plicuri » ”A cumpărat voturi cu un milion de dolari”

Julio Grondona (stânga), alături de Sepp Blatter Foto: Guliver/Getty Images
Julio Grondona (stânga), alături de Sepp Blatter Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2017 17:32

Argentininianul Alejandro Burzaco, martor în procesul FIFA de la New York, a adus acuzații grave gazdelor turneului final de peste 4 ani și jumătate. ”Banii au intrat în buzunarul vicepreședintelului FIFA Julio Grondona”, a precizat fostul director al firmei de marketing sportiv Torneo.

Procesul FIFA de la New York a început azi cu o adevărată bombă. Sub jurământ, martorul Alejandro Burzaco, fost director al firmei de marketing sportiv Torneo, a confirmat că, pentru a obține organizarea Mondialului 2022, Qatarul a cumpărat în 2010 voturile unora dintre membrii C.Ex.

"Ce faci?! Nu votezi Qatarul?"

Potrivit mărturiei lui Burzaco, Julio Grondona, fost președinte al Federației argentiniene și vicepreședinte FIFA, decedat în 2014, "a primit un milion de dolari". Iar când Nicolas Leoz, fost președinte CONMEBOL și membru în C.Ex FIFA, s-a declarat inițial împotriva Qatarului, Grondona și Ricardo Teixeira, fostul președinte al Federației braziliene, au făcut presiuni asupra lui: "Ce faci?! Nu votezi Qatarul?".

Bani virați în saci și-n plicuri

Acuzat de autoritățile americane de a fi jucat un rol important în rețeaua de corupție de la FIFA, Burzaco s-a declarat "vinovat" încă din 2015 și a încheiat un pact cu procurorii pentru a fi trecut apoi în boxa martorilor. El a recunoscut, sub jurământ, că firma sa a virat mai bine de un deceniu bani murdari către șefii CONMEBOL, rezultați din comercializarea drepturilor TV: "Aceștia erau expediați fie prin transfer bancar, într-un cont din Elveția, fie cash, în saci sau în plicuri".

42 de foști oficiali și manageri sunt vizați de autoritățile americane. E vorba despre 100 de cazuri de corupție și 200 de milioane de dolari

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
balauru48
balauru48  •  15 Noiembrie 2017, 20:54

Iar sunt bombe in redactia gsp... Pai sunati ba prostovanilor la 112 si chemati genistii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează