INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

BOMBĂ în La Liga: Sergio Ramos și alți spanioli, dopați! WADA cere explicații de urgență

Sergio Ramos la Real Madrid, foto: Guliver/gettyimages
Sergio Ramos la Real Madrid, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 12:57 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 13:45

Sergio Ramos (37 de ani) s-ar afla pe lista celor care s-ar fi dopat, dar care au fost protejați de CELAD, agenția spaniolă antidoping. Potrivit agenției Relevo, WADA a deschis o anchetă și a cerut explicații „de urgență”, suspectând că mai multe controale nu ar fi fost în regulă.

Revine în actualitate scandalul de doping, care ar putea cutremura fotbalul spaniol. 

Potrivit agenției Relevo, Agenția Mondială Antidoping (WADA) ar fi deschis o investigație asupra sistemelor de control iberice care, conform unor teste încrucișate, ar fi neregulamentare. WADA ar fi cerut „în mod urgent" răspunsuri de la CELAD, forul omolog spaniol, și să facă lumină în cazul mai multor controale din trecut. 

Mai precis, ar putea fi o acuzație la sistemul antidoping spaniol, ce „ar fi acoperit presupușii sportivi dopați și a întârziat nepermis să ofere rezultate în mai multe situații. 

WADA are îndoieli în privința garantării respectării Codului mondial antidoping și nici nu poate tolera manevrele făcute pentru a falsifica testele".

Kylian Mbappe i-a lăsat mască pe jurnaliști, la zona mixtă, după succesul din Supercupă: „Avem o înțelegere”
FRANȚA
Kylian Mbappe i-a lăsat mască pe jurnaliști, la zona mixtă, după succesul din Supercupă: „Avem o înțelegere”

Nu au fost găsite dovezi pentru testul lui Sergio Ramos din 2018

Relevo a inclus între exemplele de sportivi pentru care s-ar fi comis iregularități și pe Sergio Ramos, actualul fundaș al lui FC Sevilla și ex-apărătorul lui Real Madrid. „Cel ce urma să mă controleze după meciul cu Málaga din Primera Division mi-a permis să fac un duș înainte, a stat cu mine în tot acest timp. 

Iar apoi am trecut testul doping, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată", a comentat fostul internațional spaniol, referindu-se la controlul de pe 15 aprilie 2018. CELAD a dezvăluit pentru Der Spiegel că nu au fost găsite dovezi concludente că jucătorul ar fi încălcat vreo altă regulă antidoping.

Medicul lui Real Madrid și-a asumat răspunderea injecțiilor

Al doilea caz s-a petrecut după finala Ligii din 2017, când Ramos a fost depistat pozitiv cu dexametazonă, medicament interzis de regulamentele în vigoare. În acest caz, doctorul de la Real Madrid a recunoscut că i-a făcut lui Ramos injecții în genunchi și umăr, așa că UEFA nu l-a sancționat, considerându-se o decizie medicală. 

Substanța nu este interzisă, însă forul european trebuie notificat când un jucător o folosește. UEFA a considerat explicația suficientă, abia după ce a fost informată că Sergio Ramos a căzut testul antidoping!

În întreaga mea carieră, am făcut peste 300 de controale doping și n-am încălcat niciodată regulile. Am fost multă vreme pe creasta valului și cine se oftică ar trebui să tacă
Sergio Ramos, fundaș FC Sevilla

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Contract nemaivăzut » Fostul atacant al lui AC Milan a semnat pentru un salariu lunar de doar 1 euro! „A venit să ne ajute să luăm titlul”
GEST INEDIT
Contract nemaivăzut » Fostul atacant al lui AC Milan a semnat pentru un salariu lunar de doar 1 euro! „A venit să ne ajute să luăm titlul”
O nebunie de meci în La Liga! » 7 goluri, senzația Girona a lăsat-o în șoc și pe Atletico Madrid
GIRONA - ATLETICO MADRID
O nebunie de meci în La Liga! » 7 goluri, senzația Girona a lăsat-o în șoc și pe Atletico Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
mandela
mandela  •  05 Ianuarie 2024, 13:19

Bomba a mai fost bomba si prin 2018: https://www.sport.ro/spania/cutremur-in-fotbal-sergio-ramos-ar-fi-picat-de-doua-ori-un-test-antidoping-uefa-a-musamalizat-cazul.html . Au avut loc investigatii si nu s-a intamplat nimic. In plus, nu vad legatura dintre autoritatea spaniola antidopping si finala CL. Banuiesc ca testele antidopping din CL nu se fac de autoritati nationale, ci de entitati asociate UEFA. Devreme ce articolul informeaza despre nemultumirea WADA fata de strictetea controalelor CELAD, nu vad legatura cu finala CL. De asemenea, titlul este intentionat inselator. In niciuna din cele 2 cazuri, Ramos nu a fost gasit dopat. In primul caz este acuzat inspectorul CELAD ca i-a permis sa faca un dus inainte de prelevarea esantionului de test. In al doilea caz, UEFA a anchetat cazul si a concluzionat deja ca nu este vorba despre dopaj (de fapt, nici macar nu era vorba despre folosirea unei substante interzise si de nedeclararea ei intr-un raport).

ManoleNicu
ManoleNicu  •  04 Ianuarie 2024, 21:19

Adevarata bomba , ar fi fost sa i se retraga cel putin 3 baloane de aur celui ce le-a furat unor jucatori ce le-ar fi meritat pe deplin...Ma refer, chiar daca au inteles majoritatea, la personajul care are opt. De dopaj, nu mai vorbim... Curat ca lacrima...

demolarii
demolarii  •  04 Ianuarie 2024, 16:38

Dacă era vorba de un jucător de la Barcelona, deja era calculata. Care e de fapt diferența de credibilitate și onoare între Spania și Rusia?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează