INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

VIDEO Clipe emoționante pe „Bombonera” în memoria lui Diego Maradona » Lacrimile Dalmei și tricoul care s-a ridicat la cer!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 10:59 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 12:52

Meciul Boca Juniors - Gimnasia La Plata, scor 0-1, a fost dedicat memoriei lui Diego Maradona, care ar fi împlinit 61 de ani pe 30 octombrie. Meciul a fost întrerupt în minutul 10, jucătorii au aplaudat, iar fanii îi cântau numele. Tricoul cu numărul 10 a fost prins de o mulțime de baloane și s-a ridicat la cer

În fiecare an, pe 30 octombrie, era sărbătoare în Argentina. Ziua unicului Maradona. Ziua lui Diego. Ziua zeului. Sâmbătă, au fost lacrimi pe „Bombonera". El Pibe de Oro, atât de iubit de Boca Juniors, ar fi împlinit 61 de ani, dar viața lui s-a oprit brusc, în 2020, pe 25 noiembrie.

Tot Gimnasia, după un an și jumătate

Pe 7 martie 2020, a fost ultima sa apariție în „templul" galben-albastru. Era antrenor al Gimnasiei. În weekend, stranie coincidență, Boca a jucat tot împotriva Gimnasiei. Și seara a fost dedicată memoriei lui.

Cercul de la mijlocul terenului era acoperit cu bucuria lui, după un gol. Jucătorii au ieșit pe gazon îmbrăcați într-un tricou alb, cu chipul său. Dalma, fiica lui cea mare, era acolo. Căpitanul Carlos Izqueirdoz i-a oferit o plachetă și un tricou înrămat, al Bocăi. El Diez.

„Ole, ole, ole, ole, Diego, Diego"

În minutul 10, meciul s-a oprit. Pe tabelă a început să ruleze un clip cu el, cu magia jocului maradonian. Un clip încheiat cu "Diego eterno" și semnul infinitului.

Jucătorii l-au aplaudat, în timp ce fanii îi cântau numele: „Ole, ole, ole, ole, Diego, Diego". În peluze s-au desfășurat bannere imense. Un tricou al Bocăi, cu numărul 10, a fost prins de o mulțime de baloane galben-albastre și s-a ridicat la cer.

„Dreptate pentru D10S"

În lojă, Dalma plângea. Alături, pe marginea balconului, un tricou alb, pe care scria „Dreptate pentru D10S". Ea crede și acum că tatăl său a murit din cauza neglijenței celor din jur, care nu au avut grijă de el. Procesul în care sunt inculpați doctorul, psihiatrul și asistentele continuă la Buenos Aires.

Clipe emoționante pe „Bombonera” în memoria lui Diego Maradona » Lacrimile Dalmei și tricoul care s-a ridicat la cer!
Foto: Getty Images

Dalma: „Afaceri cu moartea tatălui meu"

Dalma a anunțat că nu va asista la meciul dintre Barcelona și Boca Juniors, „Cupa Maradona", care va avea loc pe 14 decembrie, în Arabia Saudită. „Unii au afaceri cu moartea tatălui meu", a declarat ea, criticându-l pe avocatul Matias Morla, care a organizat această partidă: „Acest individ s-a apropiat de tata ca fan, iar acum susține că deține drepturile de imagine, ale numelui său. Pentru el, copiii lui nu au niciun drept".

Citește și alte știri internaționale: 

Barcelona nu iese din criză! Catalanii, la 8 puncte de primul loc după încă un pas greșit

Sergio Aguero, transportat la spital cu ambulanța » Primele concluzii ale medicilo

Un fost fotbalist portughez a murit la 32 de ani » În 2017 a fost la un pas de Poli Iași + mesajul transmis de Săpunaru

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close