INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boom Neymar! Cum a revigorat sosirea sa cifrele tuturor cluburilor din Ligue 1

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 15:44

Șeicii lui PSG au dat 222 de milioane de euro pentru Neymar, o sumă colosală, dar brazilianul face toți banii. De achiziționarea lui profită nu doar parizienii, ci toată lumea în Ligue 1.

"Febra" Neymar i-a cuprins și pe fanii altor echipe, iar prezența pe stadioane în primele două etape, comparativ cu aceeași perioadă a stagiunii trecute, a crescut cu 10 la sută. De asemenea, debutul său, duminica trecută, la 3-0 cu Guingamp, a fost un succes de televiziune. Canal+, postul care a transmis în exclusivitate meciul, a stabilit primul record stagional de audiență: 1,25 milioane de telespectatori.

"Nici că se putea un ambasador mai bun. Prezența lui Neymar în campionat ne va permite să atingem dimensiuni planetare", apreciază președintele Ligii franceze, Nathalie Boy de la Tour. Actualul contract TV, scadent în 2020, aduce 748,5 milioane de euro pe stagiune, dar au apărut deja informații potrivit cărora în iunie 2018 va fi renegociat. În special pe partea de "internațional", unde cererea a crescut substanțial după transferul bazilianului de la Barcelona.

80.000.000 €pe stagiune primește Ligue 1 din drepturile TV vândute în afara țării. O dată cu încorporarea lui Neymar, se apreciază că va depăși suta de milioane

1.750.000 €telespectatori a înregistrat Canal+ în februarie, la clasicul Marseille - PSG. Record! Au fost însă doar cu 500.000 mai mult decât la debutul lui Neymar

18.378de spectatori au asistat duminica trecută la debutul lui Neymar, în Guingamp - PSG 0-3. Record pentru clubul breton

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează