INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Șocant! Ar putea trece la amatori! Culisele căderii lui Bordeaux, al doilea cel mai vechi club francez

FC Girondins de Bordeaux, Foto: Imago Images
FC Girondins de Bordeaux, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 13:05 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 13:05

Retrogradată în National (D3) din cauza marilor datorii, Bordeaux ar putea da faliment și dispărea din fotbalul profesionist francez. Ar lua-o de la capăt, din liga a 5-a!

De când Bordeaux a fost preluat, în 2021, de controversatul Gerard Lopez, un om de afaceri cu dublă cetățenie, spaniolă și luxemburgheză, specializat în fonduri de investiții, clubul care oricum se confrunta cu mari probleme financiare a intrat în vrie. Și sportiv, și economic. 

LPF reacționează vehement, după ce FIFPro a pus Liga 1 în capul listei rușinii: „O obrăznicie, chestiune de natură politică!”
FINANCIAR
LPF reacționează vehement, după ce FIFPro a pus Liga 1 în capul listei rușinii: „O obrăznicie, chestiune de natură politică!”

Gerard Lopez, cel care prăbușește toate proiectele 

În vârstă de 50 de ani, Lopez e imaginea eșecului în toate proiectele sale din fotbal. În 2020, era președinte la Lille. A fost concediat. În mai 2022, Mouscron (acuzat și într-un scandal de trucare de meciuri) a dat faliment în Belgia sub conducerea sa. Boavista trece și ea printr-o perioadă delicată. Are acțiuni și la gruparea lusitană. Și acum, Girondins! 

Șocant! Ar putea trece la amatori! Culisele căderii lui Bordeaux, al doilea cel mai vechi club francez
Gerard Lopez, Foto: Imago Images

Retrogradată pe teren după 62 de ani, la sfârșitul unui sezon catastrofal (locul 20, cu 19 înfrângeri, 13 egaluri și golaveraj 52-91), una dintre emblemele Franței a fost trimisă direct în National (D3), din cauza unor datorii de 52 de milioane de euro. Prima deciziei a ligii, a doua a federației, marți, la Comisia de Apel. Direcția Națională de Control și Gestiune (DNCG), „jandarmul financiar al fotbalului francez”, a fost necruțătoare. 

6 titluriare Bordeaux (trei în anii '80, ultimul în 2009), a 7-a în topul echipelor franceze cu cele mai multe campionate câștigate

Baza sportivă inaugurată în 2020 de Firea a ajuns un DEZASTRU! Imagini deplorabile din Sectorul 3
REPORTAJ GSP
Baza sportivă inaugurată în 2020 de Firea a ajuns un DEZASTRU! Imagini deplorabile din Sectorul 3

Bordeaux ajunge la tribunal?

Bordeaux a contestat hotărârea, prin vocea proprietarului: „E incorect, inacceptabil, de neînțeles. Pune în pericol supraviețuirea clubului. Mă voi bate până la capăt”, a declarat Gerard Lopez. Are două săptămâni pentru a depune recurs la Comitetul Național Olimpic și Sportiv Francez (CNOSF). E ultima cale de atac. 

17 trofeea cucerit formația bordeleză de-a lungul istoriei sale; ultimul său triumf, în 2013, Cupa Franței, 3-2 în finala cu Evian

Potrivit L'Equipe, „CNOSF reanalizează dosarul, verifică dacă deciziile în primă instanță și apel au fost corecte și dacă retrogradarea e justificată sau nu”. 

În cazul în care și CNOSF confirmă trimiterea în D3, girondinii vor muta cazul în civil, la tribunalul administrativ, sperând ca hotărârea să fie suspendată. 

Bordeaux are nevoie de minimum 40 de milioane de euro

Același Lopez susține că „tribunalul comerțului a validat proiectul nostru și DNCG se opune. DNCG nu are puterea de a trece peste un organism juridic”. 

RMC Sports susține că prăbușirea poate fi totală la Bordeaux. Dacă Lopez nu obține rapid minimum 40 de milioane de euro, clubul riscă falimentul. Și dispariția din fotbalul profesionist. Ar putea să o ia de la capăt în National 3. A 5-a divizie. La amatori! 

140 de aniare clubul girondinilor; a fost fondat pe 1 octombrie 1881, fiind al doilea cel mai vechi din Franța, după Le Havre (1872)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Căderea unui club important: retrogradarea lui Bordeaux în liga a 3-a a fost confirmată! Riscă falimentul!

Galtier, amenințător încă din prima zi la PSG » Mesaj pentru Messi și restul vedetelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează