INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Borussia Dortmund a anunțat numele noului antrenor înainte de duelul cu Sevilla din Liga Campionilor

Marco Rose (44 de ani) FOTO Gettyimages
Marco Rose (44 de ani) FOTO Gettyimages

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2021 07:53 / Actualizat marti, 16 februarie 2021 08:40

Marco Rose (44 de ani) va fi, începând din sezonul 2021/22, noul antrenor al echipei Borussia Dortmund, aflată pe locul 6 în Bundesliga în acest moment.

Marco Rose va deveni al 47-lea tehnician din istoria de 111 ani a celor de la Borussia Dortmund. Anunțul oficial a fost făcut de Borussia Monchengladbach, actuala formație a lui Marco Rose, care a anunțat că antrenorul german se va alătura clubului de pe Signal Iduna Park.

Marco Rose, „alesul” lui Borussia Dortmund

Marco Rose era antrenorul celor de la Gladbach de la începutul stagiunii 2019/20, când l-a înlocuit pe Dieter Hecking, iar în acest sezon a calificat echipa în „16-imile” Ligii Campionilor, unde se va duela cu Manchester City.

În decembrie 2020, Borussia Dortmund l-a demis pe antrenorul Lucien Favre, după umilința cu Stuttgart de pe teren propriu, scor 1-5, cea mai mare din mandatul său pe banca „Die Schwarzgelben”. Favre a fost înlocuit de asistentul Edin Terzici, care va pregăti echipa până la vară.

1 trofeua cucerit Borussia Dortmund cu Lucien Favre: Supercupa Germaniei în 2019

2,08 puncte/mecieste procentajul punctelor obținute de Lucien Favre în Bundesliga cu Borussia Dortmund, la egalitate cu Thomas Tuchel, cel mai mare din istoria clubului

Pe 17 februarie, Borussia Dortmund va înfrunta FC Sevilla în manșa tur din optimile Ligii Campionilor, iar partida se va disputa pe stadionul Ramons Sanchez Pizjuan. Singurele întâlniri directe între cele două formații au avut loc în grupele Europa League din sezonul 2010/11. Andaluzii s-au impus la limită în deplasare, scor 1-0, iar meciul din Dortmund s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

CV Marco Rose:

  • A realizat eventul cu Red Bull Salzburg în sezonul 2018/19
  • Mai are un titlu în palmares cu Red Bull Salzburg, în sezonul 2017/18
  • 1 UEFA Youth League cu Red Bull Salzburg: 2016/17
  • Locul 4 cu Borussia Monchengladbach în Bundesliga în sezonul 2019/20

VIDEO. Faimoasa victorie a lui Borussia Monchengladbach, scor 12-0, împotriva celor de la Borussia Dortmund

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Asalt pentru transferul lui Leo Messi! Argentinianul, sunat direct: „Hai la noi!”

Mihăilă și Man rămân penultimii în Serie A! Românii, aruncați în luptă pe final

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează