INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

UPDATE Veste șocantă la Dortmund: Borussia a anunțat public că Haller are o tumoare + Prima reacție a jucătorului

Sebastien Haller, Foto: Twitter
Sebastien Haller, Foto: Twitter

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2022 10:28 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 13:47

Sebastien Haller (28 de ani), atacantului Borussiei Dortmund, i s-a descoperit luni, după antrenament, o tumoare testiculară. A părăsit cantonamentul din Elveția și va face alte examene în Germania. „Vestea ne-a șocat le toți”, a declarat directorul sportiv al clubului.

Pe 6 iulie, Sebastien Haller era prezentat la Dortmund. Noul vârf al lui BVB după plecarea lui Erling Haaland la Manchester City. Fusese transferat de la Ajax, pentru 31 de milioane de euro.

Președintele clubului din Liga 1 anunță: „Semnăm cu Budescu! N-a avut pretenții deosebite”
TRANSFER
Președintele clubului din Liga 1 anunță: „Semnăm cu Budescu! N-a avut pretenții deosebite”

UPDATE 13:33// Mesaj de la Sebastien Haller

Haller a postat un mesaj pe rețelele de socializare. Pentru fanii care i-au scris, care l-au încurajat. 

„Și eu, și familia mea vă mulțumim pentru sprijin. De acum, mă voi concentra pe recuperare, pentru a mă întoarce și mai puternic. Ne vedem în curând pentru a celebra victoriile noastre viitoare”. 

Coechipierul său Jude Bellingham i-a transmis: „Fii puternic! Însănătoșește-te repede! Suntem toți în spatele tău”.

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru mesajele pline de căldură pe care mi le-ați trimis. Înseamnă foarte mult pentru mine să văd reacții atât de frumoase. Simt chiar că nu le merit, dar datorită vouă știu că voi depăși acest moment. 

- Sebastien Haller, atacant Borussia Dortmund

Sebastien Haller: „Nu am venit aici ca succesor al cuiva”

Pe 11 iulie, a început pregătirea cu galben-negri, în Elveția. Trecuse prima săptămână. „Nu am venit aici ca succesor al cuiva, ci pentru că Borussia a avut nevoie de calitățile mele. Voi da totul pentru a răsplăti încrederea clubului”, a spus atacantul.

Pe 18 iulie, după antrenament, nu s-a simțit bine și a fost supus unor teste amănunțite, la spital. Câteva ore mai târziu, diagnosticul a fost crunt. Are o tumoare testiculară. 

„Vestea a căzut ca un șoc pentru Sebastien și pentru noi. Întreaga familie BVB îi urează sănătate și recuperare totală, cât mai curând”, au fost cuvintele directorului sportiv Sebastian Kehl.

Sebastien Haller a fost nevoit să părăsească stagiul de pregătire al Borussiei Dortmund de la Bad Ragaz din cauza unei boli și a călătorit deja înapoi la Dortmund. Examinările au scos la iveală o tumoare testiculară. 

- comunicat Borussia Dortmund

Edin Terzic: „Încă de dimineață nu era bine”

Cum a aflat, Haller a părăsit cantonamentul de la Bad Ragaz și s-a întors la Dortmund. „Va fi examinat și într-un spital specializat. Va primi cel mai bun tratament”, a adăugat Kehl. Jucătorii și antrenorii au aflat luni seară, după amicalul cu Valencia, pierdut cu 1-3 la Altach, în Austria. 

„Încă de când s-a trezit, dimineață, Sebastien nu era bine. Totuși, s-a antrenat. După pregătire, simptomele au devenit mai puternice”, a explicat tehnicianul Edin Terzic.

De curând, alte două cazuri de jucători cu cancer testicular au fost semnalate în Bundesliga. Marco Richter (24 de ani), atacantul Herthei Berlin, și Timo Baumgartl (26), fundașul central al lui Union Berlin.

Yeray a învins cancerul și continuă să joace

Cancerul testicular poate fi învins. Bascul Yeray Alvarez e cel mai bun exemplu. Pe 15 septembrie 2016, la 21 de ani, debuta oficial la Athletic Bilbao. Pe 23 decembrie, cariera lui s-a întrerupt brusc, cu o veste teribilă. Tumoare! 

Operat, a revenit pe teren după numai 46 de zile, jucând la 0-3 cu Barcelona. Peste alte cinci zile, i s-a prelungit contractul, până în 2022. 

Pe 12 iunie 2017, maladia a recidivat și fundașul central a început tratamentul de chimioterapie. O lună mai târziu, a venit la club și toți jucătorii s-au tuns ca el. O imagine care a făcut înconjurul lumii. Cel mai frumos gest. 

Pe 4 februarie 2018, la un an de la precedentul meci la prima echipă, Yeray juca din nou. Era chiar Ziua Mondială contra Cancerului. De atunci, e nelipsit. În vara lui 2019, a semnat un nou contract, pe 7 ani. Pe 24 ianuarie a împlinit 27 de ani.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Englezii testează o regulă revoluționară: interzic lovirea mingii cu capul în meciurile de fotbal

Așa a ajuns Barcelona să fie îngropată în datorii » 113 milioane de euro cheltuiți în ultimii 8 ani doar în căutarea înlocuitorului lui Puyol, pe care încă nu l-a găsit

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Paul67
Paul67  •  19 Iulie 2022, 12:32

La cât mai multe înțepări...

flob
flob  •  19 Iulie 2022, 11:53

Multă sănătate! Recuperare ușoară!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează