INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMICAL

Brazilia şi Argentina celebrează 100 de ani de rivalitate printr-un superamical, sîmbătă, în China

Articol de - Publicat miercuri, 08 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 08 octombrie 2014 18:43

O veche rivalitate va ţine din nou capul de afiş în week-end, chiar dacă va fi un meci amical. Pînă la urmă, cît de amicală poate fi o confruntare Brazilia - Argentina?!


Partida ce se va disputa la Beijing, în China, pe stadionul Naţional, celebrul "Bird"s Nest", de 91.000 de locuri, în cadrul "Gillette Superclasico de las Americas". Întîlnirea marchează o sută de ani de rivalitate între cele două superputeri sud-americane şi mondiale. Primul duel direct a fost pe 20 septembrie 1914. Selecao a fost învinsă, scor 0-3, de către Argentina, la Buenos Aires. Pentru învingători au marcat Carlos Izaguirre (2) şi Aquiles Molfino. Iar de atunci au mai urmat multe dueluri, multe războinice, care au alimentat acest derby al fotbalului mondial.

Cine a fost mai mare?
Rivalitatea dintre suporteri s-a extins asupra întrebării: Cine este regele Americii de Sud? Fiecare a vrut să ofere coroana conaţionalului său. Angel Labruna sau Zizinho? Carlos Peucelle sau Leonidas da Silva? Antonio Sastre sau Heleno de Freitas? Manuel Moreno sau Didi? Alfredo Di Stefano sau Garrincha? Zico sau Mario Kempes? Şi, bineînţeles, Maradona sau Pele? O rivalitate legendară, cum nu s-a mai cunoscut în sport, chiar peste cea, actuală, dintre Cristiano Ronaldo şi Messi. Cu toate că, Maradona şi Pele nu s-au duelat niciodată pe teren, fiecare consideră că este cel mai mare fotbalist al lumii, all-time, avînd armate de fani care să susţină această rivalitate pe întreg mapamondul.

Reclamă de senzaţie
În ciuda rivalităţii dintre cele două naţiuni, El Pibe D'Oro a filmat o reclamă în care apare un tricou al Braziliei, alături de Kaka şi de Ronaldo, cîntînd imnul naţional al Ţării Cafelei. Dar se dovedeşte a fi doar un coşmar pentru Maradona, întrucît se trezeşte, îmbrăcat, în pat fiind, într-un echipament al "pumelor", dar lîngă el sînt cîteva doze de Guarana Antarctica, o băutură carbogazoasă din Brazilia.

Bătălia celor două sud-americane
Cea mai clară victorie a Argetiniei: 6-1 cu Brazilia (1940)
Cea mai clară victorie a Braziliei: 6-2 cu Argentina (1945)
Întîlniri la Campionatul Mondial: 4 meciuri - 2 victorii Brazilia (1974, 1982), un egal (1978) şi o victorie Argentina (1990)
Campionate Mondiale: Brazilia a cîştigat 5, Argentina 2.
Cele mai multe victorii: Argentina (36)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
ionutddd
ionutddd  •  08 Octombrie 2014, 19:29

A sustinut cineva contrariul? Eu zis ca iti dai tu singur o palma

cracker
cracker  •  08 Octombrie 2014, 19:07

C. Ronaldo e din Portugalia, Messi din Argentina, cine a scris articolul sa-si dea o palma.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează