INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Brazilianul zburător » Douglas Costa, fostul magician al lui Mircea Lucescu la Șahtior, a fost ales revelația anului în Europa

Douglas Costa e ca un uragan pe flancul stîng bavarez // Foto: Reuters
Douglas Costa e ca un uragan pe flancul stîng bavarez // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 28 decembrie 2015 00:00

Extrema de 25 de ani a crescut exponențial în doar 6 luni după mutarea la Bayern. “E al doilea pasator al Bundesligii, depă - șin du-și cele mai bune cifre din Ucraina”, explică ziarul francez.

Ultimul diamant brazilian șlefuit de Mircea Lucescu și vîndut apoi de Șahtior la preţ de bijuterie a impresionat Europa în doar 6 luni. Douglas Costa, magicianul cumpărat în vară de Bayern, a fost desemnat revelaţia anului pe continent de prestigiosul L’Equipe: “Soarele a răsărit în Est. Senzaţia primei jumătăţi a sezonului, extrema bavarezilor s-a maturizat în cinci ani și jumătate la Doneţk”.

“Se poate amuza în Germania

Fentele, artificiile tehnice, execuţiile, pasele și golurile sale i-au uimit pe adversarii din Bundesliga și pe noii săi colegi de la München. “Nu m-a surprins deloc că s-a adaptat atît de repede. Dacă e marcat strict, coechipierii rămîn însă liberi. Mereu îl urmăresc doi-trei jucători. Are încredere în el și, după tot ceea ce a acumulat la Șahtior, se poate amuza în Germania”, l-a caracterizat Il Luce.

“Pep nu-i nebun!”

A jucat 14 partide în Bundesliga, însă e deja al doilea pasator (7), depășindu-și cifrele sezonului trecut. “Avea calităţi intrinseci, fiind introdus imediat. Pep nu-i nebun! Diferenţa este că, la Bayern, Costa are alături doar internaţionali”, a spus Mustapha Hedna, fost șef al scouterilor lui Monaco.

"Devenise de neînlocuit în ultimii 3 ani la Donețk și era implacabil să facă saltul la o echipă foarte mare. Nu m-am opus absolut deloc plecării lui"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

"Cînd am jucat cu Bayern în Ligă, Guardiola m-a întrebat despre el și i-am răspuns: “Fără nici o îndoială, e un fotbalist foarte mare”
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

5 goluriși 14 pase decisive în 20 meciuri are Douglas Costa la Bayern în acest sezon

38 de goluriși 40 de assisturi a reușit brazilianul în 202 meciuri disputate pentru Șahtior

30.000.000 € a plătit Bayern pentru transferul lui Douglas Costa de la Șahtior, care l-a luat cu 8 milioane de la Gremio acum 6 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează