INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BREXIT

Brexit, barieră pentru români? Stanciu, remarcatul nostru la Euro, nu s-ar putea transfera în Anglia

Stelistul Nicușor Stanciu (în duel cu francezul Evra), singurul român care a atras atenția la Euro FOTO Guliver/GettyImages
Stelistul Nicușor Stanciu (în duel cu francezul Evra), singurul român care a atras atenția la Euro FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 25 iunie 2016 00:00

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, parafată prin referendumul de joi, ar putea aduce schimbări importante în special pe piața transferurilor.

Dintr-odată, între Albion și restul Europei s-ar crea o falie, ce presupune îngrădirea severă a circulației jucătorilor către cluburile din Regatul Unit. Ce ar înseamna asta pentru noi?

Numai internaționali

Ca să primească permis de muncă, un fotbalist român trebuie să fie în primul rând internațional. Și pentru că România e momentan pe poziția 22 în clasamentul FIFA-Coca Cola, adică în intervalul locurilor 21-30, e obligatoriu ca la data transferului să fi evoluat în cel puțin 60 la sută din meciurile naționalei din ultimii doi ani, conform tabloidului Daily Mail.

Un exemplu. Nicușor Stanciu, singurul nostru remarcat de cotidianul L'Equipe printre "surprizele plăcute de la Euro 2016", nu s-ar putea transfera în acest moment în Premier Leag ue. A bifat doar 7 apariții sub tricolor, deci mai puțin de 60 la sută (14) din partidele disputate de echipa reprezentativă în ultimii doi ani (23).

În top 10 ar fi fost altfel

Doar dacă România ar fi rămas în Top 10, unde s-a aflat în perioada iulie - septembrie 2015, stelistul se încadra în parametrii ceruți. I-ar fi trebuit 30 la sută dintre partide, adică 7. Exact câte are!

Interdicție pentru jucători între 16 și 18 ani

Intrarea în vigoare a Brexitului ar priva cluburile engleze de posibilitatea de a mai achiziționa jucători cu vârste între 16 și 18 ani din Uniunea Europeană, așa cum le permite acum regulamentul FIFA. Ceea ce înseamnă că un transfer ca acela al lui Vlad Dragomir, adus de Arsenal anul trecut, când avea 16 ani, nu ar mai putea avea loc.

Vize pentru fani, alte impozite pentru antrenori

Brexit-ul nu înseamnă îngrădiri doar pentru jucători, ci și pentru fani. Potrivit tabloidului Daily Mirror, pentru a-și putea însoți și încuraja favoriții în Marea Britanie, ei ar putea avea nevoie din nou de vize. Iar antrenorii care ar dori să lucreze acolo și-ar vedea câștigurile impozitate mai drastic comparativ cu tehnicienii originari din Regat: "Mourinho, Wenger sau Guardiola vor avea și ei de suferit".

51,9%dintre cetățenii Marii Britanii au votat joi pentru ieșirea din Uniunea Europeană

332 dintre fotbaliștiieuropeni activi în Premier League, Championship și Premiership scoțiană n-ar întruni după Brexit condițiile de a juca acolo

"La naiba! Ce am făcut?!"
Gary Lineker, fost internațional englez

"Premier League va continua dialogul cu autoritățile pentru a nu pune în pericol imensul succes al competiției"
Premier League, comunicat

"N-o luați în tragic! Brexit-ul, zic eu, ne va permite să-i tratăm pe fotbaliștii din toate țările lumii în mod egal, ceea ce va crește numărul talentelor din Premier League"
Brian Monteith, directorul campaniei Leave.eu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
andinamodrei
andinamodrei  •  25 Iunie 2016, 14:22

voi vreti sa distrugeti si jucatorul asta !!! stanciu nu s-a remarcat cu nimic la Euro , cum dealtfel nu s-a remarcat niciun jucator roman . un antrenor de 2 lei , a convocat jucatorii de la steaua (jucatori supraestimati) si a obtinut maximum de puncte !!!! acesti jucatori NU PUTEAU MAI MULT !!! niste nulitati : antrenor , jucatori !! asta e Romania

sbon
sbon  •  25 Iunie 2016, 13:23

La rugby s a remarcat, remarcatu ***, zero barat, presa ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1110875702284197
Cucu Bau  •  25 Iunie 2016, 12:48

nu va mai dati bah a totstiutori, ati baut apa dupa jiji se pare. referendumul nu a parafat iesirea, decat a fost un vot consutativ, in orice democratie, mai putin la noi unde dirijeaza binomul, parlamentul parafeaza orice. chiar si dupa parafarea parlamentara, a referendumului, urmeaza un program de incetare deplina a unui membru ue, program ce se intinde pe 2-3 ani. cautati si invatati bancul ala : bah, uneti mana si invatati , ca bat rusii de rup!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează