INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Brexit poate avea efecte serioase şi asupra Premier League » Guardiola e pregătit: 'Dacă nu vor străini, plecăm!'

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat sambata, 01 aprilie 2017 19:04

Theresa May, premierul din Regatul Unit, a semnat joi scrisoarea prin care se declanşează procedura formală de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar acest lucru ar putea lăsa urme adânci şi asupra Premier League.

Data la care Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană este 29 martie 2019, cele două părţi având doi ani la dispoziţie pentru a se pune de acord în ceea ce priveşte termenii despărţirii.

Totuşi, cei din Premier Leag ue deja se gândesc la efectele pe care le poate genera această scindare dintre cele două părţi, plutind incertitudinea în ceea ce priveşte dreptul la muncă al cetăţenilor din Uniunea Europeană în Regatul Unit.

Printre primii care au reacţionat a fost Pep Guardiola, manager-ul lui Manchester City. Acesta s-a arătat nedumerit în privința efectelor pe care le va avea Brexit-ul asupra Premier League, însă spune că respectă decizia populaţiei şi va părasi campionatul, în cazul în care se va ajunge la acest lucru.

"Cred că şi englezii încă aşteaptă să vadă ce se va întâmpla cu Brexit, cu totul. Din momentul în care toate detaliile vor fi puse la punct, ceea ce va fi într-un an sau doi, vom vedea ce va fi.

În cazul în care nu vor mai dori străini, vom pleca. Ei vor decide.

Asta admir cel mai mult la cultura englezească, faptul că voi votaţi, voi decideţi. Aşa funcţionează democraţia. Munca şi regulile trebuie să fie la fel pentru toată lumea.

De ce fotbalul ar fi o excepţie? De ce avocaţii şi arhitecţii să nu aibă drept de muncă aici, dar fotbaliştii da? Cred că trebuie să fie egalitate pentru toată lumea, iar voi sunteţi cei care votaţi, lucru care nu se întâmplă peste tot", a declarat Guardiola, conform goal.com.

Fostul antrenor de la Barcelona a semnat cu Manchester City un contract pe 3 ani, la începutul acestui sezon, după despărţirea de Bayern Munchen.

surse: goal.com, bbc.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  01 Aprilie 2017, 19:43

Hahaha, in lauda asta e de fapt ascunsa o ironie crunta. A spus-o foarte clar, daca nu pot medicii sau arhitectii sau alti imigranti sa ramana in tara, pai atunci sa pastreze masura si pt fotbal. Sa joace ei in Anglia doar cu englezii lor, sa vada pe urma cat de bine se descurca in cupele europene. Si asa nu sunt grozavi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează