CAMPIONATE  ·  BELGIA

COVID-19. Boloni protestează! Federația din Belgia se pregătește să anuleze restul sezonului și să-i dea titlul lui Bruges

Club Brugge, după câștigarea Supercupei Belgiei în 2016 în fața lui Standard Liege // sursă foto: Guliver/gettyimages
Club Brugge, după câștigarea Supercupei Belgiei în 2016 în fața lui Standard Liege // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 15:52

În Belgia mai lipsește doar ratificarea deciziei, care ar urma să fie făcută în Adunarea Generală: liderul Jupiler League, cu 15 puncte avans, Bruges ar urma să primească titlul, trăgându-se definitiv linie cu o etapă înaintea play-off-ului. Bölöni şi Antwerp aşteaptă o decizie în privinţa Europa League.

Belgia e aproape să devină prima ţară care declară campionatul primei ligi încheiat din cauza pandemiei. În Comitetul Executiv al Ligii, s-a căzut de acord ca Club Bruges să și primească titlul, un anunţ trebuind să se facă oficial pe 15 aprilie.

Actualul lider are avans de 15 puncte faţă de Gent după 29 de etape, cu una înaintea play-off-ului, care astfel se anulează. Campionatul regulat s-a întrerupt în urmă cu trei săptămâni. „Riscurile reluării competiției sunt prea mari", a justificat Liga.

Charleroi și Antwerpul lui Bölöni protestează, așteptând Adunarea Generală

Știrea a creat însă nemulțumire la Charleroi și la Antwerp, echipa lui Bölöni, aflate la un punct și, respectiv două, în spatele lui Gent, în luptă pentru locul al doilea de Ligă. Discuții aprinse sunt și despre repartizarea biletelor de Europa League. Loți merge direct în grupe dacă va câștiga Cupa în finala cu Bruges, iar Standardul lui Drăguş (de pe 5) în preliminarii.

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre consecințele coronavirus asupra fotbalului european:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (12)
blatistudinovidiu  •  02 Aprilie 2020, 19:43
Postat de blatistudinovidiu pe 02 Aprilie 2020, 19:42

Pescarii mi-au modificat comentariul... ma rog ii citisem pe ei...

Citasem

blatistudinovidiu  •  02 Aprilie 2020, 19:42
Postat de blatistudinovidiu pe 02 Aprilie 2020, 16:32

“ Actualul lider are avans de 15 puncte faţă de Gent după 29 de etape, cu una înaintea play-off-ului, care astfel se anulează. ”

Pescarii mi-au modificat comentariul... ma rog ii citisem pe ei...

joze_maurinio  •  02 Aprilie 2020, 19:42

In principiu nu poti sa declari un campionat incheiat inainte de ultima etapa! In orice campionat din lume, din orice sport, ceilalti vor da in judecata si vor castiga, nu numai la titlu, dar si la retrogradare! Sa speram ca in campionatul din Romania nu va ma exista fotbal, macar pana un fariseu ca Becali nu va mai fi in fotbal, dupa care se poate incepe un alt fotbal in Romania, de la zero. AA, si fara un kretineu ca Talpan, acest Becali 2! Ambii conduc pe banii Armatei.

Vezi toate comentariile (12 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1