INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BULGARIA - ANGLIA 0-6

BULGARIA - ANGLIA 0-6 // FOTO Patru ultrași bulgari au fost arestaţi după saluturile naziste şi atacurile rasiste

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 12:49

Poliţia din Sofia a scos din stadion un grup de 50 de ultraşi şi în repriza secundă a meciului de luni dintre Bulgaria și Anglia (0-6) n-au mai fost incidente. UEFA a deschis proceduri disciplinare contra ambelor naţionale. 

S-au luat primele măsuri după scandalul de luni seară de la Sofia, unde meciul Bulgaria - Anglia a fost întrerupt de două ori din cauza comportamentului fanilor gazdă la adresa jucătorilor de culoare ai Albionului. 

Poliţia a arestat deja patru ultraşi, acuzaţi că au insultat rasist şi au folosit saluturi naziste pe „Vasil Levski„ din Sofia. Un grup de 50 de suporteri a fost evacuat din stadion la pauză şi în repriza secundă n-au mai fost incidente. 

„Fotbalul, la răscruce” 

UEFA a deschis o procedură disciplinară contra Bulgariei, pentru „comportament rasist, aruncare de obiecte în teren, perturbarea intonării imnului naţional şi prezentarea de reluări pe tabelele arenei”.  

Şi Anglia poate fi sancţionată pentru că fanii săi au fluierat imnul gazdelor şi nu a adus suficienţi stewarzi să asigure siguranţa celor 3.400 de susţinători. FIFA şi UEFA ameninţă cu interzicerea pe viaţă şi oriunde a suporterilor în culpă şi selecţionerul Gareth Southgate vrea măsuri drastice: „M-am temut că jocul nu va dura 90 de minute”.  

The Sun a titrat pe copertă că „fotbalul a ajuns la răscruce”, reclamând „toleranţă zero pentru insultele rasiste”.  

2 meciuricu porţile închise plus o amendă de 80.000 de euro este sancţiunea pe care Bulgaria riscă să o primească după gravele incidente de luni, de la Sofia

+2 FOTO

VEZI ȘI:

BULGARIA - ANGLIA 0-6 // Selecționerul Bulgariei, Krasimir Balakov, aruncă vina în scandalul rasist: „E inacceptabil din partea englezilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
anton40
anton40  •  16 Octombrie 2019, 15:06

Atunci sa se interzica in echipele nationale macar sa joace naturalizatii sau de culoare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează