INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Calvarul trăit de James Rodriguez în Qatar: „Mi-au spus: «Nu poți să stai gol la duș»”

James Rodriguez, în tricoul lui Sao Paulo / Foto: Imago
James Rodriguez, în tricoul lui Sao Paulo / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 13:13 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 14:42

Fost mijlocaș al Realului și al lui Bayern, acum la FC Sao Paulo, James Rodriguez a povestit că în sezonul 2021 - 2022, când a jucat în Qatar, la Al Rayyan, nu putea sta gol la duș și trebuia să mănânce cu mâna.

James Rodriguez a trecut pe la multe cluburi în carieră. Și a intrat în contact cu multe culturi, în țările în care a jucat. Dar mai rău ca în Qatar n-a fost nicăieri - susține internaționalul columbian în vârstă de 32 de ani.

Și Real Madrid se refuză! Cine și-a permis să le întoarcă spatele „albilor”
REAL MADRID
Și Real Madrid se refuză! Cine și-a permis să le întoarcă spatele „albilor”

James Rodriguez: „Colegii mi-au spus: «Nu poți să faci așa ceva»”

Fostul mijlocaș ofensiv al Realului și al lui Bayern, acum la FC Sao Paulo, a îmbrăcat în sezonul 2021 - 2022 tricoul lui Al Rayyan. Și a povestit în emisiunea Globo Esporte, a postului TV Globo, că „viața și cultura în Qatar sunt foarte grele.

A fost o țară în care mi-a fost greu să mă adaptez. Știți că, în fotbal, toată lumea este goală când face duș, dar colegii mei mi-au spus: «Nu poți să faci așa ceva». Îmi era frică."

James Rodriguez n-a vrut să mănânce cu mâna

James a mai relatat că în Qatar „toată lumea mănâncă cu mâinile, ceea ce a fost dificil pentru mine. Coechipierii mi-au atras atenția și le-am replicat: «Nu, mulțumesc». Am cerut tacâmuri și mi-au spus: «Nu, cu mâna ta». Iar eu le-am răspuns: «Sunteți nebuni, nu mănânc cu mâna mea».

În plus,  nu trebuie să mănânci cu mâna stângă, ci cu dreapta, deoarece stânga este folosită pentru igiena personală în Qatar”.

James Rodriguez zice că fotbalul brazilian este „foarte fizic”

James a apărut în doar 16 meciuri la Al Rayyan, pentru care a înscris cinci goluri și a dat șapte assisturi. Mijlocașul ofensiv s-a mutat apoi la Olympiakos Pireu, unde și-a reziliat contractul după doar șase luni. Iar acum îmbracă tricoul lui FC Sao Paulo. 

Dar și în Brazilia are dificultăți: „Am crezut că fotbalul de aici va fi mai puțin fizic, dar este foarte fizic. Jocul este adesea oprit din cauza unor faulturi și există o mulțime de ciocniri. M-am gândit că va fi mai tehnic. Sunt jucători cu multă calitate, dar jocul este foarte greu”.

James Rodriguez în Germania: „Prea frig. Ce caut eu aici?”

Germania? „Acolo este frig. Nemții sunt și oameni reci, deși am fost tratat fantastic la FC Bayern. Clubul m-a iubit foarte mult, dar este doar frig.

Au fost zile în care mă duceam la antrenament la 9 dimineața, în aerul înghețat, și mă întrebam: «Ce caut aici?»”, a dezvăluit golgheterul Columbiei la CM 2014, cu 6 reușite și două assisturi.

Mai puteți citi:

Primul „laș” care părăsește echipa din Superliga: vândut pentru 200.000 de euro

Un italian din Liga 1 le bate obrazul conaționalilor: „Am putea să luăm notițe de la români în această privință”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează