INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STATISTICĂ

Performanța fotbalistului din Superliga » Pe ce loc se află în topul celor mai fideli jucători din lume!

Mario Camora, căpitanul lui CFR Cluj
Mario Camora, căpitanul lui CFR Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 13:52 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 14:11

Mario Camora (37 de ani), căpitanul lui CFR Cluj, are 13 sezoane la rând la echipa din Gruia. Potrivit studiului publicat de CIES Football Observatory, portughezul naturalizat român se află pe locul al 69-lea în topul alcătuit pe criteriul fidelității față de un club pentru jucători în activitate. Lider mondial e rusul Akinfeev, cu 21 de stagiuni la ȚSKA Moscova.

De Valentine's Day, un cunoscut institut național pentru studii sportive, din Neuchatel, a publicat un clasament alcătuit pe criteriul fidelității față de aceeași echipă. 

Internațional olandez, condamnat la 6 ani de închisoare! » A inițiat, condus și susținut financiar un transport de 1,3 tone de cocaină!
OLANDA
Internațional olandez, condamnat la 6 ani de închisoare! » A inițiat, condus și susținut financiar un transport de 1,3 tone de cocaină!

Studiul celor de la CIES Football Observatory, efectuat pe 60 de divizii din întreaga lume și actualizat la meciurile din week-end-ul trecut, ia în calcul jucătorii care au legat cele mai multe sezoane la o echipă.

Camora este egalul uruguayanului Muslera

În această analiză găsim și un portughez naturalizat român. Global, Mario Camora se află pe locul al 69-lea, cu 13 stagiuni consecutive la CFR Cluj

Dacă restrângem doar la ligile din Europa, 31 la număr (mai puțin Top 5 campionate de pe continent), căpitanul echipei feroviare se plasează mult mai sus, pe locul al 27-lea, la egalitate cu Fernando Muslera (Galatasaray) și alți doi jucători mai puțin cunoscuți. 

Apărătorul stânga, cu 10 partide sub „tricolor", a venit la CFR în iulie 2011 și va încheia în vară al 13-lea sezon în tricoul vișiniu.

Camora are 600 de meciuri la cluburi

Fundașul adus de la echipa portugheză Naval 1º de Maio, din liga secundă, liber de contract, a câștigat nouă trofee cu CFR Cluj, dintre care șase titluri (2011-'12, 2017-'18, 2018-'19, 2019–'20, 2020–'21, 2021–'22). Camora mai are angajament cu echipa pregătită de Adrian Mutu până pe 30 iunie 2025 și este cotat pe Transfermarkt.de la 500.000 de euro. 

21de sezoane fără întrerupere a adunat portarul Igor Akinfeev pentru ȚSKA Moscova (37 de ani), lider mondial ca fidelitate față de o echipă. În Top 5 campionate ale Europei, primul este Thomas Muller (Bayern, 34 de ani), cu 16 stagiuni, la egalitate cu Tony Jantschke (Mönchengladbach)

Românul de adopție a adunat 497 de meciuri la CFR Cluj, în care a reușit 13 goluri și 38 de pase decisive. Este fotbalistul străin cu cele mai multe partide în Superligă (382). Și a atins cota de 600 de partide la echipele de club din carieră.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare
STRANIERI
Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare
Mărturia lui Ousmane Dembele despre perioada tumultoasă petrecută la FC Barcelona: „Am suferit foarte mult!”
FRANȚA
Mărturia lui Ousmane Dembele despre perioada tumultoasă petrecută la FC Barcelona: „Am suferit foarte mult!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
oncica07
oncica07  •  14 Februarie 2024, 20:49

Respect Camora!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează