INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Camp Nou, pus la dispoziția medicilor pentru un studiu clinic prin care ar putea fi descoperit un tratament împotriva coronavirusului

Articol de GSP - Publicat joi, 09 aprilie 2020 18:54

Barcelona a pus la dispoziția medicilor stadionul Camp Nou pentru efectuarea unor studii clinice prin care se încearcă descoperirea unui tratament pentru COVID-19. 

Pe 16 martie, mai multe fundații din Spania, în colaborare cu cadre medicale din Germania, au început un studiu clinic, condus de doctorii Irol Mitja și Bonaventura Clotet, prin care se testează medicamente care pot limita transmiterea COVID-19. Studiul presupune descoperirea unui tratament preventiv pe bază de hidroxiclorochină, un medicament folosit pentru prevenirea malariei.

Oficialii clubului catalan au emis astăzi un comunicat de presă prin care anunță că pun la dispoziția specialiștilor stadionul Camp Nou.

3.000 de persoanevor participa la studiul clinic de pe Camp Nou

Francezii mizează pe același medicament

Plaquenil, o moleculă de hidroxiclorochină, utilizat de decenii în boli autoimune precum lupusul sau artrita reumatoidă, ar putea avea efect asupra dispariţiei virusului, indică și profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar din Marsilia.

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului asupra fotbalului:

COVID-19. Scenariu uluitor în cea mai afectată țară europeană de coronavirus: „Pe 26 aprilie, cursul firesc al vieții poate fi reluat”

Discurs motivațional al premierului țării cu un singur deces provocat de COVID-19: „Împreună am salvat vieți, dar amintiți-vă că e un maraton!”

FOTO / Imagini impresionante cu impactul coronavirusului pe glob

+29 FOTO

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează