INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

CAMPIONATUL MONDIAL 2018. Argentina apelează la tradiție! Ce fac "pumele" pentru a câștiga Mondialul din Rusia

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2018 16:13

Pe 9 iunie, argentinienii vin în Israel, pentru ultimul test. N-au uitat că au jucat aici și înaintea Mondialului din 1986, când au ieșit campioni, și în 1990, când se pregăteau de Coppa del Mondo, când au disputat finala.

De fiecare dată cu Maradona căpitan. Speră ca vizita în Țara Sfântă să le poarte din nou noroc. Sud-americanii au anunțat că ar prefera Haifa pentru amical, dar Miri Regev, ministrul israelian al Culturii și Sportului, a insistat ca meciul să aibă loc în capitala Ierusalim. Chiar dacă asta înseamnă că organizatorii le vor plăti oaspeților încă două milioane de dolari, față de suma stabilită inițial. În total, 4 milioane. Și 500.000 de dolari în plus pentru asigurarea securității.

"Leo va fi pe teren cel puțin o repriză"

Albicelestii au acceptat. Nu va lipsi nici Messi, a promis tatăl acestuia: "Leo va fi pe teren cel puțin o repriză".  Totuși, cineva e supărat. Cercurile religioase din Orașul Sfânt au fost deranjate că federația a programul amicalul de Sabat. Dar partida se joacă. Sâmbătă, pe Teddy Stadium din Ierusalim. O arenă cu 32.000 de locuri. 

rtx12a35FOTO: Leo Messi, la Zidul Plângerii, pe 4 august 2013. Lângă el e rabinul Zidului, care însoțește personalitățile // Reuters

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  24 Mai 2018, 21:49

De cand e Ierusalimul capitala Israelului? Sau se joaca meciul in Palestina?

luciann
luciann  •  24 Mai 2018, 21:15

Mda, l-au lasat pe Icardi acasa...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează