INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL AL CLUBURILOR

CAMPIONATUL MONDIAL AL CLUBURILOR // FIFA zguduie fotbalul mondial! Șefii de la Juventus, Barca sau United s-au coalizat și amenință cu BOICOTUL! Modificările URIAȘE propuse

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 martie 2019 19:59

Campionatul Mondial al Cluburilor își va schimba formatul începând cu ediția din 2021. Douăzeci și patru de cluburi ar trebui să ia parte la competiția propusă de Gianni Infantino, dar cluburile din Europa se opun vehement.

Competiția formată din 24 de echipe ar urma să se desfășoare din 4 în 4 ani. Prima ediție ar avea loc în perioada 17 iunie - 4 iulie 2021, imediat după datele FIFA pentru calificările la Mondial (31 mai și 8 iunie), și precedând Cupa Africii. Astfel, pauza jucătorilor s-ar reduce semnificativ.

Campionatul Mondial al Cluburilor ar urma să aibă loc din 4 în 4 ani, iar la el să participe 8 echipe din Europa, toate câștigătoarele Ligii Campionilor și Europa League din perioada premergătoare turneului final. Inițial, forul internațional a dorit ca și finalistele Ligii Campionilor să participe, dar s-a lovit de refuzul categoric al UEFA.

America de Sud va oferi 6 participante, Oceania una, iar Africa, Asia și America de Nord câte 3 formații.

Dacă schimbările vor fi aprobate, primele două echipe calificate deja la turneu ar fi Real Madrid și Atletico Madrid, câștigătoarele Ligii Campionilor și Europa League în sezonul 2017/2018.

7echipe participau până acum la Campionatul Mondial al Cluburilor, una singură din Europa, câștigătoarea Ligii Campionilor.

Cluburile din Europa se opun

Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și al Asociației Europene a Cluburilor, a trimis o scrisoare semnată de 15 formații importante ale Europei, printre care se numără Manchester United, Barcelona sau Ajax. Mesajul transmis este unul categoric: „Ne opunem revizuirii formatului Campionatului Mondial al Cluburilor. În acest moment afirmăm cu tărie că niciun membru al AEC nu va lua parta la o astfel de competiție”.

Umblă și la Mondial

La următorul consiliu FIFA urmează să se discute și ideea modificării formatului Campionatului Mondial din Qatar, 2022. Infantino dorește creșterea numărului la 48 de formații, față de 32 cât sunt în acest moment. 

Vezi și: 

EURO 2020 // Veste uriașă anunțată azi de Christian Karembeu: tragerea la sorți pentru EURO 2020 va fi la București! Când va avea loc

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
digei
digei  •  16 Martie 2019, 04:56

Infantini a luat-o rau pe aratura. El crede ca marind numarul participantelor la diverse competitii va creste si interesul, nu, interesul e dat de fazele superioare , de la sferturi in sus, cu cat amani aceste faze inecandu-le intr-o mare de meciuri preliminare in grupe, calificari, cu atat interesul scade, exista o suprasaturatie, solutia era MICSORAREA numarului de echipe participante pt ca interesul macar sa ramana acelasi.

gigi_becali_9
gigi_becali_9  •  16 Martie 2019, 02:55

Eu sunt de acord cu ideea. Asa poate castiga si Barcelona un trofeu European :))))

para.para
para.para  •  15 Martie 2019, 23:37

Infantino asta zici ca l-au corupt romanii sa mareasca si numarul tarilor de la Mondial ca poate poate ajunge si Romania pe-acolo.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează