INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2026

Vor fi tot grupe de 4 echipe la Mondialul XXL și 104 meciuri! Ce urmează să anunțe FIFA

Trofeul Cupei Mondiale. Foto: Imago Images
Trofeul Cupei Mondiale. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 12:30 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 13:19

FIFA va confirma pe 16 martie sistemul pentru primul Campionatul Mondial cu 48 de formații, turneu final în care s-ar putea juca 104 meciuri.

Pe 16 martie, la Kigali, capitala Rwandei, Gianni Infantino va fi candidat unic în congresul FIFA la alegerile pentru președinția forului internațional și va câștiga încă un mandat de patru ani. Va fi reales cu aplauze.

Victor Montagliani: „Să plece acasă după două jocuri?”

La aceeași reuniune se va hotărî și sistemul viitorului Mondial, primul cu 48 de echipe, organizat în SUA, Canada și Mexic. Și, potrivit BBC, se va renunța la planul inițial, cu 16 grupe de câte 3 formații.

„Această idee suna minunat, dar sunt unele probleme. Este corect să te califici la o Cupă Mondială și o treime din naționale să plece acasă după două meciuri?”, a declarat Victor Montagliani, președintele CONCACAF (Confederaţia de fotbal a Americii de Nord, Centrale şi Caraibelor).

Victor Montagliani: „Nu putem avea un Mondial pe trei luni”

FIFA va păstra tot varianta actuală, cu grupe de patru echipe, oficialii de la Zürich fiind încântați de palpitantele dueluri decisive din serii la CM 2022.

Dacă va fi adăugată însă o fază în competiție, „16-imile”, se va ajunge la 104 partide, cu 40 mai multe decât în prezent.

FIFA trebuie să fie atentă și la calendar. Același Montagliani a avertizat: „Nu putem avea un Mondial care să se întindă pe trei luni”.

Citește și:

FIFA pregătește o afacere monumentală: 600 de milioane puși pe masă! Infantino a discutat cu Macron

Guvernul saudit conduce Newcastle! Președintele clubului din Premier League e ministru în Arabia Saudită

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează