INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Prețuri astronomice la Doha » Să fii fan al echipei naționale la Mondialul din Qatar reprezintă un lux pe care puțini și-l vor putea permite

Doha// Foto: IMAGO / Kyodo News +30   FOTO
Doha// Foto: IMAGO / Kyodo News

Articol de - Publicat duminica, 03 aprilie 2022 14:09 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2022 15:13

Cazarea la hotel de lux în Qatar poate ajunge la 10.000 de euro pe noapte, un bilet de avion la 1.200, o bere draft Heineken la 14 euro și un pahar de vin la 13 euro. Străinii stabiliți la Doha nu-și permit să bea decât la „happy hours” între 5 și 8 după-amiază, când berea se vinde doar cu 9 euro.

Să fii fan al echipei naționale la Campionatul Mondial din Qatar reprezintă un lux pe care puțini și-l vor putea permite peste șapte luni și jumătate. Ai nevoie de un cont generos în bancă și de noroc pentru a mai putea găsi camere libere de hotel în Qatar pe perioada 21 noiembrie-19 decembrie. 

The Sun a luat pulsul pieței și s-a minunat de prețurile uluitor de mari pe care gazdele turneului final le pretind oaspeților și de regulile stricte ce trebuie respectate, nu doar vestimentare.

Mutare surpriză făcută de PSG! Nasser Al-Khelaifi a anunțat că echipa donează o sumă uriașă rivalelor din Ligue 1!
PSG
Mutare surpriză făcută de PSG! Nasser Al-Khelaifi a anunțat că echipa donează o sumă uriașă rivalelor din Ligue 1!

Dus-întors în aceeași zi

Un loc de cazare disponibil pentru intervalul mai sus menționat se mai găsește, la un hotel de patru stele lângă aeroport, și costă 928 de euro pe noapte. Însă prețurile se pot duce până spre 10.000 de euro, pentru că multe camere au fost rezervate de FIFA și de Comitetul de Organizare pentru delegațiile participante, oficiali, sponsori și media. 

La cele 28 de hoteluri din rețelele Accor, Hilton, Intercontinental, Marriott și Wyndham este aproape sold-out. 

Englezii au aflat că alte 90.000 de camere vor mai fi oferite prin Comitetul Suprem al Qatarului, mult sub nivelul cererilor actuale. Se estimează că vor veni minimum 850.000 de turiști străini, putându-se ajunge chiar și la 1,5 milioane pe întreaga durată a competiției

+26 FOTO

Destui vor fi nevoiți să vină cu avionul și să plece după meci în aceeași zi, întrucât nu există posibilitatea de a rezerva hotel pentru o singură noapte. Mai există și varianta de a veni și a sta pe nave de croazieră, unde vor fi circa 4.000 de cabine dispnibile pe perioada CM 2022. 

Soluția low-cost a corturilor instalate în deșert pare cea mai puțin atractivă soluție chiar și pentru cei fără dare de mână.

0% alcool în stadioanele din Qatar!

La Doha, aproape orice preț te ia cu dureri de cap. Începând de la un bilet de zbor, care de la Londra, de exemplu, costă 1.200 de euro cel mai ieftin. O halbă de bere Heineken îți scoate din buzunar 14 euro, iar pentru un pahar de vin cheltuiești 13 euro! Și cu băuturile alcoolice este o mare problemă. 

Se pot consuma doar în afara stadioanelor de către deținătorii de bilete sau în zone special amenajate pentru fani în Doha și la Beach Clubs. Dacă bei în alte locuri publice, riști să ajungi 6 luni la închisoare, poliția având camere video peste tot! 

Cine vrea să petreacă până târziu după meci o poate face în camera de hotel, evident la prețuri foarte piperate. Iar în stadion nu se vând decât bere și alte răcoritoare fără alcool.

33.208 locuri în hoteluri și apartamentear fi capacitatea oficială actuală disponibilă de cazare, conform Autorității de Turism din Qatar

Citește și:

Cicâldău, pe lista altui club european puternic

L-a făcut praf pe „central” după Celta Vigo - Real Madrid 1-2: „Mai trebuia doar să dicteze și al patrulea penalty și să-l bată chiar el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
boierasul
boierasul  •  03 Aprilie 2022, 18:55
Postat de aikin18 pe 03 Aprilie 2022, 18:45

Dubai nu este in Qatar,,,

Nici nu am spus asa ceva)) Ai înțeles doar jumătate)) mama ei de logica))

robotzel
robotzel  •  03 Aprilie 2022, 18:48
Postat de steaua.libera pe 03 Aprilie 2022, 17:50

FIFA efectiv și-au bătut joc

De ce? Vrei sa suporte FIFA prețul camerelor sau ce? Care este problema? Cât timp nu ai nimic cu salariile de zeci și sute de milioane de euro ale jucătorilor ce problema ai cu prețul camerelor? Stai ... am înțeles. Tu cu alcoolul aveai o problema. Nu?

aikin18
aikin18  •  03 Aprilie 2022, 18:45
Postat de boierasul pe 03 Aprilie 2022, 18:18

Va fi plin de parlamentari romani la acest mondial)) Oricum ei stau mai mult prin Dubai decât în parlament))

Dubai nu este in Qatar,,,

Vezi toate comentariile (24)
Comentează