INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BOSNIA

Când atacă ies din UE! Caz fabulos: un teren de fotbal e plasat pe granița a două țări » ”Cine bate aut trebuie s-aibă pașaportul la el”

Granița dintre Croația și Bosnia traversează ca un arc de cerc terenul arenei din Kostajnica. Croația e în partea de sus, Bosnia jos.
Granița dintre Croația și Bosnia traversează ca un arc de cerc terenul arenei din Kostajnica. Croația e în partea de sus, Bosnia jos.

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2016 00:00

La Kostajnica se joacă pe un teren în care porțile se află în Bosnia și băncile de rezerve în Croația. ”Cine bate aut trebuie s-aibă pașaportul la el”, spune președintele clubului din liga a 3-a.

Fotbalul e capabil să depășească orice graniță, ba chiar să treacă frontiera Uniunii Europene de nenumărate ori în timpul unui meci! Strania situație se petrece în fiecare duminică în Regionalna liga RS, a treia divizie din Bosnia-Herțegovina, la Partizan Kostajnica.

Orășel împărțit în două de râul Una: Bosanska (8.000 de locuitori), în Republica Srpska, iar cealaltă, Hrvatksa (3.000), situată la nord.

Pe micul stadion local, jucătorii lui Partizan trec des granița în Croația, pentru că sunt obligați de teren. "Porțile se află în Bosnia, dar antrenorii și rezervele stau pe margine în zona comunitară!", scrie cotidianul belgrădean Kurir.

"Practic, jucăm mereu în două țări. Și când mingea iese afară, cine merge după ea să bată autul trebuie să aibă pașaportul la el, pentru orice eventualitate", a explicat Zoran Avramovici, președintele lui Partizan, promovată în 2 ani din liga a cincea. "Până acum n-a fost cazul. Gărzile croate au fost tolerante, necerând documentele", precizează Kurir.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
costelmarcoo
costelmarcoo  •  16 Noiembrie 2016, 13:03
Postat de parioli26 pe 16 Noiembrie 2016, 12:04

O curiozitate... care dintre cele 2 sunt în UE?!!!!

Croatia, prietene, Croatia.

parioli26
parioli26  •  16 Noiembrie 2016, 12:04

O curiozitate... care dintre cele 2 sunt în UE?!!!!

potera
potera  •  16 Noiembrie 2016, 12:02
Postat de arsenie_b pe 16 Noiembrie 2016, 10:39

Asta bate si terenurile de fotbal in panta construite de udrea

Zi-mi si mie un singur teren de fotbal in panta construit de Udrea. Sau macar un singur teren de fotbal construit de Udrea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează