INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2026

Candidatură-surpriză pentru CM 2026! 3 țări vor să organizeze împreună Mondialul

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat marti, 11 aprilie 2017 11:52

Conform spuselor preşedintelui CONCACAF Victor Montagliani, Canada, Statele Unite ale Americii şi Mexic vor depune o candidatură comună pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2026.

Turneul final din 2026 va fi primul care se va desfăşura în noul format cu 48 de echipe, iar dacă celei trei ţări vor obţine organizarea va fi primul Campionat Mondial organizat în acest format.

Statele Unite ar urma să găzduiască 60 de meciuri, în timp ce Mexic şi Canada vor organiza câte 10 meciuri fiecare.

Decizia finală în legătură cu organizatoarea evenimentului din 2026 se va stabili abia în 2020, alegerile fiind amânate timp de 3 ani, după acuzațiile de corupţie adusei Forului internațional în momentul atribuirii competiţiilor din 2018 şi 2022.

SUA a organizat Campionatul Mondial din 1994 şi a stabilit o medie record de spectatori, în timp ce Mexic a fost prima ţară care a organizat de două ori această competiţie, în 1970 şi 1986. Canada a organizat şi ea cu succes Campionatul Mondial de fotbal feminin din 2015.

Donald Trump îşi doreşte construirea unui zid între Mexic şi Statele Unite, dar Sunil Gulati, preşedintele fotbalului american, a declarat că Trump încurajează această idee şi oferă suportul necesar.

"Statele Unite, Mexic şi Canada au demonstrat individual că pot organiza excepţional evenimente de înalt nivel. Când toate cele trei naţiuni se vor alătura pentru proiectul din 2026, ele vor oferi o experienţă de vis şi le vor oferi tot ceea ce este nevoie jucătorilor, suporterilor şi partenerilor", a declarat Sunil Gulati.

Ţările din Europa şi Asia nu pot candida pentru organizarea Campionatului Mondial din 2026 ca urmare a politicii FIFA de rotaţie, prin care continentele care organizează turneul în precedentele două ediţii nu au drept de participare.

sursa: bbc.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
thedronius
thedronius  •  11 Aprilie 2017, 14:52

Pai daca Europa si Asia nu pot participa, e clar ca proiectul asta la comun o sa castige. Nu vad sa se acorde organizare Australiei, iar in Africa nu sunt sanse sa mai vedem mondial curand. Pe langa faptul ca mondialul din Africa de Sud a fost un fiasco la nivel de incasari, o alta tara de pe continentul negru nu cred ca e capabila sa organizeze o asemenea competitie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează