INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Cardiff - Bournemouth 2-0 // FOTO "Emiliano ar fi mândru de noi" » Omagiu cutremurător şi victorie dedicată lui Sala

Emiliano Sala, Cardiff City +6   FOTO
Emiliano Sala, Cardiff City

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2019 12:23

Managerul Neil Warnock şi echipa galeză au jucat pentru atacantul argentinian dispărut tragic acum 14 zile. Fanii au depus flori şi eşarfe la stadion, au cântat pentru el, iar jucătorii au purtat tricouri cu chipul argentinianului.

După omagiul adus miercuri de fanii lui Nantes, pe „Beaujoire”, a venit rândul celor de la Cardiff să se închine în memoria lui Sala. Atacantul dispărut tragic cu avionul în seara de 21 ianuarie în drum spre echipa galeză. "Emiliano ar fi mândru de noi. L-am cunoscut şi era un băiat extraordinar. Suporterii au fost uimitori în toate aceste zile teribile. Într-o lume ideală, nu cred că aş mai vrea un alt meci. Mi-a fost atât de greu emotiv să îl duc la capăt. Am simţit o descătuşare la fluierul de final", a mărturisit foarte marcat managerul Neil Warnock.

"Cântaţi pentru Sala!"

Meciul cu Bournemouth (2-0) a fost în întregime dedicat atacantul argentinian, transferat pentru 17 milioane de euro. Înaintea lui, suporterii au depus o mare de flori, eşarfe, poze, mesaje şi tricouri în faţa stadionului. Iar în minutul 28, exact vârsta la care s-a frânt destinul jucătorului, au aplaudat 20 de secunde, după care au intonat tulburător: "Cântaţi pentru Emiliano Sala / Nu te vom lăsa niciodată să pleci / Pentru că mereu vei fi / Cu mine la City", refren repetat vibrant în ultimele cinci minute. Tot cinci i-au trebuit lui Cardiff să deschidă şi scorul, Reid transformând un penalty şi celebrând cu tricoul special pentru Sala, purtat de toţi şi la încălzire.

Coregrafie cu 8.000 de piese

Şi programul de meci a avut pe copertă "Pasărea Albastră" Emiliano. Cei doi căpitani, Bamba şi Surman, au depus un imens buchet de flori în rondul central al arenei, iar 8.000 de plăcuţe au recompus impresionant în tribune steagul Argentinei, barat cu numele lui Sala, trecut cu galben, înaintea momentelor de reculegere.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează