INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG - CAEN 3-1

Care Neymar?! Cifre fantastice pentru "Ninja" Mbappe în doar jumătate de sezon la PSG

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2017 12:07

S-a plătit prea mult pentru Mbappé? 180 de milioane? Nu, nu e deloc prea mult. Puștiul e un turboreactor! Nimeni nu-i rezistă.

"Donatello", cum e alintat Kylian datorită asemănării cu personajul din "Țestoasele Ninja", a împlinit miercuri 19 ani și a fost cel mai bun, într-o echipă cu Neymar, Cavani și Pastore. Exploziv, i-a driblat și i-a depășit pe cei din jur cu o ușurință pe care numai marile talente o au.

Și băiatul din Bondy e generos, altă amprentă a unui campion. A marcat împotriva lui Caen, dar i-a și pasat decisiv lui Cavani. Al 8-lea gol și al 8-lea assist numai în acest prim campionat la PSG. În toate competițiile, are 12 goluri și 11 assisturi într-o jumătate de an.

Un 2017 fenomenal pentru Mbappé, care a înscris 33 de goluri la Monaco, PSG și "naționala" Franței. Cel mai prolific jucător francez în acest an.

"Am ajuns prea repede în lumea profesioniștilor. La 16 ani, eram deja acolo. Eram un copil, mai voiam să fac o prostioară, dar devenise imposibil" Kylian Mbappé, atacant PSG

8 este nota 
primită de Kylian Mbappé în L'Équipe pentru meciul cu Caen

4 goluri 
și 3 assisturi a reușit Mbappé în 5 partide jucate în decembrie

Cavani, golul 53 cu un "madjer"

"El Matador" va fi în curând golgeterul all-time al lui PSG. Miercuri, Cavani a reușit un spectaculos gol cu călcâiul (stil Madjer), a 53-a reușită a uruguayanului în 2017, fiind la egalitate cu Messi, Ronaldo și Lewandowski.

În același timp, atacantul sud-american a ajuns la 155 de goluri pentru parizieni. Încă două și depășește recordul lui Ibrahimovici (156).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
melcul_furios
melcul_furios  •  21 Decembrie 2017, 22:40

Ce dirijeaza? El joaca in extrema, ca si CR7, este un atacant, nu mijlocaj de creatie, in plus cum dracu dirijeaza Neymar daca asta are mai multe pase de gol? Sa fim seriosi, a plecat pentru bani si acum a vazut ca e numarul 3 in echipa, Cavani e varful real si eficace si pustiul asta e mai tanar si mai bun decat el.Neymar a ramas cu floricelele doar.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  21 Decembrie 2017, 13:59

Poate ca Mbappe este mai exploziv, dar Neymar este "artistul" care face tot jocul PSG-ului. Aseara a aratat ca este "dirijorul" care orchestreaza o trupa foarte tehnica.

robertino2
robertino2  •  21 Decembrie 2017, 13:17

Se abereaza in continuare cu Madjer. Procedeul folosit de Cavani nu are legatura cu ce a facut Madjer.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează