INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Președintele Braziliei e anti-Ancelotti: „De ce nu rezolvă el problema Italiei, care nici nu s-a calificat la ultima Cupă Mondială?"

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 13:34 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 14:51

A doua oară șef al statului, de la începutul anului, Lula da Silva (77 de ani) e nemulțumit că federația braziliană l-a ales pe Carlo Ancelotti (64) selecționer din 2024.

Nu s-au bucurat toți brazilienii când au aflat decizia președintelui federației, Ednaldo Rodrigues: Carlo Ancelotti, selecționerul auriverde din 2024, după sfârșitul contractului cu Real Madrid, anul de interimat urmând a fi asigurat de Fernando Diniz, care va continua să o pregătească în paralel și pe Fluminense.

Lula da Silva, președintele Braziliei, după ce Federația a anunțat că Ancelotti va fi noul selecționer: „Nu mai avem calitatea din trecut"

În capitala Brasilia, șeful statului e primul suporter Selecao nemulțumit. „Carlo Ancelotti nu a fost niciodată selecționerul Italiei. De ce nu rezolvă el problema Italiei, care nici nu s-a calificat la ultima Cupă Mondială?", a afirmat Lula da Silva, 77 de ani, președintele țării a doua oară, de la 1 ianuarie (prima perioadă, 2003-2010).

Președintele Braziliei e anti-Ancelotti: „De ce nu rezolvă el problema Italiei, care nici nu s-a calificat la ultima Cupă Mondială?
Lula da Silva, președintele Braziliei

În interviul pentru postul de televiziune SBT, Lula s-a declarat „fan Diniz", impresionat de „personalitatea și creativitatea lui Fernando". Din perspectiva sa, „Nu Diniz este problema fotbalului nostru. Nu mai avem jucătorii de calitate din trecut și acest lucru afectează".

Brazilia, fără finală la ultimele 5 Campionate Mondiale!

Din 2002, de la ultimul titlu mondial al Braziliei, al 5-lea, naționala nu a mai ajuns niciodată în finala CM. În cinci turnee, a reușit o singură semifinală, acasă, în 2014, și atunci a fost copleșită de Germania (1-7). În celelalte patru competiții, a fost eliminată de fiecare dată în „sferturi".

În schimb, la Copa America s-a descurcat mai bine. În aceeași perioadă, a cucerit trei trofee (are 9, depășită de Argentina și Uruguay, ambele cu 15), fiind finalistă la ultima întrecere continentală. 

Brazilia, cinci selecționeri în 20 de ani

În ultimele două decenii, Selecao a avut cinci selecționeri, unul numit de două ori: Carlos Alberto Pareira (2003-2006), Dunga (2006-2010 și 2014-2016), Mano Menezes (2010-2012), Luiz Felipe Scolari (2013-2014) și Tite (2016-2022), plus interimarii Ricardo Gomes și Jorginho.

Citește și: 

Fenerbahce vrea un român în locul lui Arda Guler, puștiul-minune transferat de Real Madrid! » Anunțul zilei în presa turcă

Întrebarea lansată de francezi în cazul lui Mbappe: „Îl trimiți în tribună?!” » Suma pe care trebuie să o achite Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  07 Iulie 2023, 17:57

Pai cine rezolva problema Braziliei? care se ineaca in sferturi la fiecare mondial. Tocmai, Brazilia intotdeauna a avut jucatori de calitate, dar n-a avut antrenori de top. Uneori valoare jucatorilor era suficienta indiferent de valoarea antrenorilor, astazi nu se mai poate. Ancelotti de pilda, n-a fost niciodata dorit cu adevarat de nationala Italiei, posibil sa fi fost prea scump, la fel ca si Capello (care a antrenat in schimb si Anglia si Rusia).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close