INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

S-a aflat! Cât plătește Barcelona pentru a-l „dezlega” pe Koeman de „naționala” Olandei » Vine cu un fost câștigător al Ligii

Ronald Koeman, noul antrenor al Barcelonei // foto: Guliver/gettyimages
Ronald Koeman, noul antrenor al Barcelonei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 19 august 2020 16:55 / Actualizat miercuri, 19 august 2020 16:58

Ronald Koeman, 57 de ani, a semnat pe două sezoane cu Barcelona și ar avea 4,5 milioane de euro salariu anual. Clubul blaugrana trebuie să-i achite și clauza de reziliere cu federația batavă.

În decembrie, Ronald Koeman a refuzat Barcelona. Era deja a doua oară când spunea „Nu” clubului blaugrana. Contactat iar de președintele Bartomeu, după drama de la Lisabona, 2-8 cu Bayern în „sferturile” Ligii, antrenorul batav a luat decizia imediat. I-a promis că vine. 

Euro 2021 și contractul ce-l lega de federația olandeză (KNVB), ca selecționer, până în 2022, nu-l mai împiedicau. Apoi, l-a sunat pe Eric Gudde, directorul general al KNVB, anunțându-l: „Nu voi respinge și a treia oară oferta Barcelonei”. Chiar Gudde a dezvăluit ce i-a zis tehnicianul.

De trei ori mai mult ca la naționala Olandei

Koeman, 57 de ani, a vrut întotdeauna să conducă Barça. Era echipa carierei sale de jucător. Fostul fundaș central câștigase 10 trofee și marcase nu mai puțin de 88 de goluri în 263 de meciuri în toate competițiile. El a decis finala Cupei Campionilor Europei din 1992 (1-0 cu Sampdoria), primul trofeu cu urechi mari al catalanilor.

Ronald a încheiat un contract pe două sezoane (al doilea depinzând de viitorul președinte al grupării, care va fi ales pe 15 martie 2021) și ar avea un salariu anual de 4,5 milioane de euro, susțin surse din Țara Lalelelor. De trei ori mai mult decât primea la Portocala Mecanică, dar mai puțin decât la Everton.

Omul din spatele lui Ten Hag. Și Henrik Larsson!

Barcelona plătește și clauza de reziliere, stipulată în contractul lui Koeman cu forul de la Zeist. Și nu este de doar un milion de euro, cum a anunțat inițial Algemeen Dagblad. Suma ar fi de 5 milioane!

Va fi secondat de doi tehnicieni care au fost și principali în trecutul apropiat. Primul e olandezul Alfred Schreuder, 47 de ani, sezonul anterior la Hoffenheim, asistentul și mintea limpede din spatele lui Erik ten Hag la Ajax în 2018-2019, stagiunea încheiată cu semifinale de Champions.

Al doilea, și mai important ca nume, suedezul Henrik Larsson (ex-Helsingborgs), 48 de ani, fost atacant al Barcelonei între 2004 și 2006, câștigător al Ligii Campionilor chiar la despărțirea de Catalunya. Și locul 3 la Mondialul din 1994.

Bartomeu: „Pentru Koeman, Messi e stâlpul proiectului”

La interviul oferit marți seară televiziunii clubului, președintele blaugrana comenta situația lui Messi. „Vrea să-și încheie cariera la Barcelona. Pentru Koeman, Leo este stâlpul proiectului său”, declara Bartomeu. Ieri însă, Marca a continuat să pedaleze pe ideea plecării. Potrivit cotidianului madrilen, ar avea două variante: PSG, unde s-ar reîntâlni cu prietenul Neymar, și Man. City, pentru a fi din nou alături de Pep Guardiola. 

Argentinianul Gonzalo Higuaín (Juventus; împrumutat la Chelsea anul trecut), fost coleg la naționala albiceleste, l-a sfătuit să nu se transfere în Premier League: „E un campionat în care fundașii te lovesc fără milă iar arbitrii nu dau nimic! Apărătorii sunt ca niște șifoniere și te distrug non-stop. Am suferit enorm acolo”.

Suárez și Busquets la schimb pentru Lautaro?

Președintele Bartomeu a dezvăluit care sunt jucătorii netransferabili. „Messi, în primul rând. Apoi, Ter Stegen, Semedo, De Jong, Lenglet, Dembélé și Griezmann”, a spus acesta, anunțând o posibilă despărțire de nume importante: 

„Vom discuta cu cei pe care nu contăm. Sunt fotbaliști care ne-au oferit mult. Legendari. Trebuie să părăsească Barcelona sărbătoriți de noi”. Printre ei, Luis Suárez (33 de ani), Piqué (33), Busquets (32), Rakitici (32) și Jordi Alba (31). Conform site-ului Calciomercato, Suárez și Busquets ar putea fi cedați la schimb pentru Lautaro (Inter).

Planes e noul director sportiv la Barcelona

După ce francezul Eric Abidal a fost îndepărtat, clubul catalan a oficializat și noul director sportiv. Ramon Planes, 52 de ani, "mâna dreaptă” a lui Abidal, venit pe „Camp Nou” în 2018, după un an în conducerea lui Getafe. Acesta a mai lucrat cinci sezoane la Espanyol (2007-2012) și un an la Tottenham (2014-2015)„

VIDEO. Pe cine vrea să aducă Barcelona lângă Messi: Neymar e transferul astronomic al verii

Mai multe știri despre Barcelona:

Marca dezvăluie 3 scenarii: de ce Messi insistă să plece de la Barcelona, în ciuda transferurilor pregătite de catalani

Eric Abidal pleacă de la Barcelona! Comunicatul clubului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează