INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

VIDEO + FOTO Presa catalană a luat foc după ce Real Madrid a preluat şefia în La Liga: „Liderul VAR!" și „Made in Madrid!"

Real Madrid e lider în La Liga // FOTO:Guliver/GettyImages +14   FOTO
Real Madrid e lider în La Liga // FOTO:Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2020 10:54 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 12:09

Real Madrid e lider în La Liga după 2-1 cu Real Sociedad. Madrilenii au beneficiat de trei decizii ale asistentului video, bascii contestând un gol anulat pentru ofsaid lui Januzaj. „Mă deranjează că se vorbeşte prea mult despre arbitraj", s-a înfuriat Zinedine Zidane. 

Real Madrid n-a ratat şansa de a depăşi Barcelona la golaveraj, preluând şefia LaLiga după succesul obţinut la San Sebastian. Un 2-1 trepidant cu Sociedad, ce a produs polemică şi multă furie în tabăra învinşilor şi a rivalilor catalani. „Liderul VAR!" şi „Made in Madrid!", au protestat pe copertă Sport şi Mundo Deportivo, acuzând un furt blanco pe „Reale Arena". 

Bascii s-au raliat şi şi-au exprimat indignarea faţă de deciziile luate de Estrada Fernández. „Mereu e complicat să învingi Madridul. Uneori, chiar foarte greu! Un penalty dubios în favoarea los blancos şi un gol anulat total pe nedrept au decis meciul după pauză", acuză Sociedad, pe site-ul oficial. După restart, madrilenii au beneficiat constant de VAR, inclusiv etapa trecută fiindu-i anulat un gol Valenciei.

Vezi AICI rezumatul meciului Real Sociedad - Real Madrid 1-2

„Merino este la 5,5 metri de Courtois” 

Trei sunt fazele controversate, pe care centralul şi asistentul video le-au judecat, sută la sută, pentru echipa lui Zidane, specialiştii în arbitraj consultaţi de Marca şi AS având dubii însă doar în privinţa reuşitei gazdelor.

1. Minutul 50

 Vinícius Júnior este faultat în careu de Llorente şi Ramos nu iartă. „VAR nu a rectificat decizia VAR, pentru că a existat contact", e verdictul lui Andujar Oliver. „Piciorul drept al brazilianului este lovit chiar înaintea şutului, dezechilibrându-l. 11 metri plus «galben» perfect meritat", a confirmat şi Iturralde González. 

2. Minutul 68

Januzaj înscrie, cu un şut din afara careului, lângă bară, gol egalizator anulat pentru ofsaid la Merino, care i-ar fi afectat câmpul vizual lui Courtois. „Poziţia afară din joc nu influenţează deloc intervenţia portarului. Jucătorul lui Sociedad este la cel puţin 5,5 metri de Courtois", susţine Iturralde González. Andujar Oliver îl contrazice însă: „Merino se află pe traiectoria şutului, deci decizia corectă este ofsaid şi gol anulat".

3. Minutul 70

Benzema dublează avantajul blanco. Preia cu umărul sau cu braţul drept? Estrada Fernández şi VAR îi validează reuşita. Andujar Oliver: „Corect, nu a comis henţ". Şi Iturralde González înclină pentru a aproba decizia: „Dacă ar fi controlat cu braţul mingea ar fi sărit mai rigid. O fază la limită, dar golul e valabil".

FOTO. Imagini spectaculoase de la Real Sociedad - Real Madrid 1-2

+10 FOTO

„Mai avem opt finale”

S-a revoltat şi Zidane, care a declarat că rocada cu Barça nu schimbă nimic şi că nu-i place deloc să discute arbitrajele: „Mă deranjează că la final se vorbeşte doar despre arbitrii, pare că noi nu am făcut nimic, dar nu putem controla polemica. Am câştigat pe teren, meritat. A fost 11 metri, Benzema a stopat cu umărul, iar la golul anulat, regula e să fluieri ofsaid.

 Am legat trei succese, însă nu am obţinut încă nimic. Ne aşteaptă alte opt finale, trebuie să ne păstrăm dinamica jocului şi atitudinea. Lupta pentru titlu se dă până-n ultima etapă." 

20 de penalty-uriconsecutive a transformat Sergio Ramos. Căpitanul lui Real e al doilea fundaş marcator din istoria LaLiga, cu 68 de reuşite. L-a întrecut pe Ronald Koeman, lider fiind Fernando Hierro (105)

165 de goluria marcat Benzema pentru Real în LaLiga, peste Hugo Sánchez (164). A devenit al cincilea în topul blancos, după Cristiano Ronaldo (311), Raúl (228), Di Stéfano (216) şi Santillana (186).

Citește mai multe știri din La Liga: 

Blocaj la Barcelona! După 0-0 cu Sevilla, catalanii au atins o bornă negativă în La Liga

Un fotbalist legendar, atac la Zidane: „Îl trimiteam să mănânce rahat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
3048822448543323
Voicu Tudor  •  23 Iunie 2020, 13:20

Sunt fan Real dar trebuie sa recunosc ca golul lor nu trebuia anulat dar pe de alta parte Messi nu fusese sancționat nici măcar cu galben cand l-a lovit pe adversar(doar Busquets)

2150038031884442
Ciprian Remus Pop  •  22 Iunie 2020, 19:58

Barcelona a furat in acest an cat pentru 10 ani. In el clasico lui varane aproape i se rupe piciorul si arbitrii cu tot cu var inchid ochii. In meciul cu real sociedad barca primeste penalty cu var iar sociedad nu primeste un penalty care s-a vazut si de pe luna. In meciul de la betis barca intoarce scorul de la 2-1 la 2-3 cu doua faulturi grosolane, doar uitati-va pe youtube la rezumat iar cei de la var dorm, pe camp nou granada primeste gratuit cartonas rosu in minutul 69 la scorul de 0-0 cei de la var dorm din nou si barca castiga cu 1-0 in timp ce real nu primeste 2 penaltyuri clare cu levante la scorul de 0-0. Nu pot sa cred cat de ipocriti pot sa fie acesti catalani care cred ca totul li se cuvine si care chiar mai cer si independenta. De cand este varul barca a devenit uefalona total. Absolut tot este judecat in favoarea lor. Real Madrid trebuia sa aiba 8 puncte avans pana acum iar barca fara hotii de la var era pe locul 4 dupa atletico si sevilla.

lionforever
lionforever  •  22 Iunie 2020, 18:46
Postat de lionforever pe 22 Iunie 2020, 18:44

A fost furt mai mare in real-bayern, furt perpetuat in ambele manse. La barcelona-psf e vorba doar de o faza acolo la real-bayern toate deciziile au fost pro real si greșite. A fost greșeala pro real in finala CL cu liverpool când șeful satanei sergio r nu a fost eliminat când l-a rupt pe mo salah si exemplele pot continua la nesfârșit.

Sergiu r = șeful stanei recte ciobanul suprem

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close