INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Catania și-a cumpărat salvarea! » Fosta echipă a lui Dică și Zenga, prinsă cu blaturi în Serie B

Președintele Pulvirenti se declară nevinovat și spune că-și va dovedi neimplicarea în blaturile Cataniei
Președintele Pulvirenti se declară nevinovat și spune că-și va dovedi neimplicarea în blaturile Cataniei

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 00:00

Pe baza interceptărilor telefonice ale Procuraturii în cadrul operațiunii ”Trenurile golului”, s-a descoperit că squadra siciliană și-a aranjat cinci meciuri pe finalul sezonului trecut, reușind să termine pe locul 15.

Sezonul s-a încheiat, însă scandalurile de corupție continuă și în vacanță în Il Calcio. Un nou caz a explodat ieri, în Serie B: "Trenurile golurilor". Catania a evitat retrogradarea cumpărînd 5 meciuri în finalul sezonului trecut, caz descoperit de Procuratură, care a operat deja 7 arestări (domiciliare), inclusiv pe președintele Antonino Pulvirenti.

Fosta echipă a lui Nicolae Dică și Walter Zenga în ediția 2008-'09 a făcut blaturi, în schimbul unor sume de bani, pe lîngă patronul clubului fiind reținuți administratorul delegat Pablo Cosentino, directorul sportiv Daniele Delli Carri plus patru agenți de pariuri și impresari, Giovanni Impellizzeri, Piero Di Luzio, Fabrizio Milozzi și Fernando Arbotti.

Pe lista partidelor incriminate se găsesc Varese - Catania 0-3 (2 aprilie), Catania - Trapani 4-1 (11 aprilie), Latina - Catania 1-2 (19 aprilie), Catania - Ternana 2-0 (24 aprilie) și Catania - Livorno 1-1 (2 mai), însă suspiciuni mari se învîrt și în jurul meciului Catania - Avellino 1-0, de pe 29 martie.

Ancheta a avut ca punct de plecare eșecul cu Virtus Entella (0-2) care a trimis Catania în plină zonă a retrogradării, urmat, surprinzător, de 5 victorii consecutive! Și mai interesant e că după această serie formidabilă sicilienii n-au mai luat decît două puncte în ultimele 5 etape.

10.000 euro pentru blat

Pe lîngă cei 7 arestați, mai sînt anchetați trei oficiali de la Messina, proprietarul Pietro Lo Monaco, administratorul delegat Alessandro Failla și directorul sportiv Fabrizio Ferrigno, și 4 jucători, Alessandro Bernardini (Livorno), Riccardo Fiamozzi (Varese), Antonio Dai (Trapani) și Matteo Bruscagin (Latina). Foarte curios însă, nici unul de la Catania! Jucătorii implicați ar fi primit, în medie, pentru a participa la aceste aranjamente cîte 10.000 de euro.

49 de punctea avut Catania la finele sezonului trecut în Serie B, cu două peste Modena, prima ajunsă în play-out

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează