INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFAGATE

"Cazul Platini" împarte Europa în două » Un nou "Război Rece"? E Vest vs Est la UEFA

Platini e pus pe glume, boxează cu toți inamicii, dar situația sa e critică // Foto: Reuters
Platini e pus pe glume, boxează cu toți inamicii, dar situația sa e critică // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 18 octombrie 2015 00:00

Occidentalii sînt împotriva președintelui suspendat și n-ar mai vrea să-l susțină pentru șefia FIFA. Esticii încă sînt de partea sa.

Din 8 octombrie, Michel Platini e suspendat, 90 de zile are interdicție totală în fotbal. Întrebat de As despre FIFAgate, francezul spune zîmbind: "În acest moment, nu mai sînt președinte UEFA, nu pot comenta situația". Dar își ia salariul întreg ca președinte UEFA! Pentru bani, nu mai e suspendat!

"Mă tund și joc golf"

Continuînd, ziariștii spanioli mai riscă o întrebare: "Cum vă petreceți timpul?". Michel rîde: "Sînt liber acum, așa că la prînz mă duc să mă tund, apoi am o partidă de golf".

Dacă Platini face sport și se simte bine, la UEFA tensiunea crește pe zi ce trece. A ajuns atît de mare încît Europa s-a împărțit în două la reuniunea de la Nyon. "Parcă a coborît iar Cortina de Fier, așa s-a divizat UEFA", a descoperit Daily Mail.

"Comisia de Recurs îi poate agrava pedeapsa"

"E alt «Război Rece». Vest contra Est, chiar dacă nu s-a decis încă nimic. Dar e rușinos că Infantino a declarat că UEFA îl susține total pe Platini". Toți britanicii și nordicii au anunțat că nu-l mai sprijină pe fostul campion european, așteptînd hotărîrea Comisiei de Recurs FIFA (apoi cea de la TAS), prevăzută pentru jumătatea lunii viitoare.

L'Equipe se teme de o reacție în lanț la FIFA. "După ce Comisia de Etică l-a suspendat trei luni, Comisia de Recurs îi poate agrava pedeapsa lui Platini". Și atunci francezul chiar iese din joc pentru alegerile din 26 februarie! Nu va mai sta pe fotoliul prezidențial de la Zurich.

1.830.000 €a luat Platini de la Blatter în 2011; francezul pretinde că reprezintă salariul său din 1998-2002, cînd era consilierul președintelui FIFA, dar nu are nici un contract pentru acei bani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  18 Octombrie 2015, 16:12

Estul e obişnuit cu şpagocraţia, cum să nu-l sprijine pe Blatini?

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  18 Octombrie 2015, 11:06

pe fruntea lui scrie "hot"! si numai alti hoti il pot apara... fotbalul de azi este structura mafiota in stare pura, toti sunt manjiti pana la brau! daca-l judeca tot un hot, din justitie, scapa basma curata. adica liber, in linia intai nu va mai fi niciodata...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează