INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

CD Mirandes, supereroii din Cupa Spaniei » Echipa din Segunda Division e coșmarul celor din LaLiga

foto: cdmirandes.com
foto: cdmirandes.com

Articol de GSP - Publicat luni, 10 februarie 2020 12:36

CD Mirandes este surpriza din acest sezon al Cupei Spaniei. Echipa din Segunda Division, aflată în acest moment pe poziția a 10-a, le-a eliminat, pe rând, pe Celta Vigo, Sevilla și Villarreal. 

În semifinale, Mirandés va da piept cu Real Sociedad, cea din urmă eliminând-o pe Real Madrid cu scorul de 4-3, după un meci dramatic.

CD Mirandes este o echipă de fotbal din Miranda de Ebro, provincia Burgos. Nu a jucat niciodată în LaLiga, iar până în 2012, nu depășise eșalonul al treilea. 

Echipa e supranumită „Tânărul mistreț sălbatic”, iar fanii ei „Los Rojillos” (roșiii). Mirandes joacă meciurile de acasă pe Estadio Municipal de Anduva, arena care are o capacitate de 5,759 de locuri.

În prima rundă, cei de la Mirandes au trecut de formația din liga a 3-a, Coruxo FC, cu scorul de 5-4, golul victoriei fiind marcat în minutul 119. UCAM Murcia, echipă tot din Segunda Division B, a fost următoarea victimă, fiind eliminată cu scorul de 3-2, tot în urma unui meci complicat, golul decisiv înscris în minutul 114.

Odată cu eliminarea Celtei Vigo, în runda a treia (2-1), CD Mirandes a început să se specializeze pe eliminarea marilor echipe din LaLiga. A urmat victoria cu 3-1 împotriva celor de la Sevilla, adversara CFR-ului din Europa League, în șaisprezecimi, iar apoi a scos-o din Cupă și pe Villarreal, scor 4-2, în sferturi.

Impresionant este faptul că un traseu asemănător l-a avut și în sezonul 2011/2012, când a fost oprită în semifinale de Athletic Bilbao (8-3 la general). Și atunci, surprinzător, „Los Rojillos” i-au eliminat pe cei de la Villarreal, Racing Santander și Espanyol. Talismanul celor de la Mirandes în Cupă este Matheus Aias (23 de ani), atacantul brazilian reușind să marcheze 5 goluri în tot atâtea partide.

știre de George Moțoiu

foto: cdmirandes.com

Citește și:

Setien ratează primul obiectiv al sezonului! Tablou surprinzător în semifinalele Cupei Spaniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează