INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Laszlo Boloni, după promovarea în Ligue 1: „Venim de foarte departe, pe un drum accidentat, dar acum sărbătorim succesul”

Laszlo Boloni este un antrenor fericit. Foto: Twitter @sports_rl
Laszlo Boloni este un antrenor fericit. Foto: Twitter @sports_rl

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 12:27 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 12:34

Laszlo Boloni (70 de ani) este un antrenor fericit, după ce Metz a terminat sezonul pe locul 2 în Ligue 2, și va reveni în elita Franței: „Este o recompensă pentru jocul nostru, de aceea sunt mândru de munca noastră”.

Metz a revenit în elita Franței, continuându-și seria formidabilă, vineri seara, contra lui Bastia (3-2). Al 16-lea succes din secvența de 25 de partide fără eșec începută în octombrie, după 0-2 cu campioana Ligure 2 Le Havre, i-a adus echipei lui Laszlo Boloni promovarea în ultima etapă. 

Performanța va deveni oficială după ce Liga va oferi un verdict în privința incidentelor de la Bordeaux (rivala lui Metz la locul 2), unde meciul a fost abandonat.

Un fan a intrat pe teren și l-a lovit pe marcatorul golului lui Rodez. Jucătorul a căzut la pământ, iar arbitrul a fost nevoit să oprească jocul. Echipele au mers la vestiare, însă n-au mai revenit pe gazon și probabil că meciul nu se mai rejoacă, Bordeaux pierzând la „masa verde”.

Trei debutanți: Edi Iordănescu mizează pe 4 jucători de la FCSB și 4 de la Farul pentru Kosovo și Elveția » CFR Cluj dă doi fotbaliști
CONVOCĂRI
Trei debutanți: Edi Iordănescu mizează pe 4 jucători de la FCSB și 4 de la Farul pentru Kosovo și Elveția » CFR Cluj dă doi fotbaliști

Bordeaux va pierde la „masa verde”

La startul etapei, Metz și Bordeaux plecau de la același număr de puncte, 69, doar că formația lui Boloni avea un golaveraj superior, +27, față de +24. Cu victoria obținută în fața lui Bastia, acesta a crescut la +28. 

Chiar dacă s-ar decide ca partida să se reia din minutul 22, aceasta ar începe de la 0-1, iar Bordeaux ar avea nevoie de un succes la CINCI goluri, deci să câștige cu 6-1. 

Aproape imposibil, pentru că Rodez are nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare și probabil că o va avea luni, la Comisia de Disciplină a Ligii!

Laszlo Boloni a ajuns la a treia promovare: „Vom vedea cum și cu cine continuăm”

Lazlo Boloni era un antrenor fericit, după a treia promovare realizată în carieră (cu Nancy, în 1996 și 1998, le-a reușit pe primele). 

„Am atins mai multe obiective, cel mai important a fost promovarea. Venim de foarte departe, pe un drum accidentat, dar astăzi suntem cu toții aici, jucătorii, familiile, staff-ul și toți ceilalți. Pentru mine, cea mai mare satisfacție este că am găsit un colectiv, care a acceptat să facă o treabă colosală și a fost o plăcere să fac această meserie, chiar dacă nu aș spune că a fost ușor.

Este o recompensă pentru jocul nostru, de aceea sunt mândru de munca noastră. Am adus înapoi câțiva jucători puțin marginalizați, care ne-au dat satisfacții, iar astăzi am creat un adevărat nucleu. Singurul dezavantaj, care este păcat, este ce s-a întâmplat cu Bordeaux, dar asta e problema lor, iar de partea noastră este minunat. Acum vom vedea cum și cu cine continuăm”, a declarat Lazlo Boloni.

Georges Mikautadze este golgheterul Ligue 2

Încă o satisfacție pentri Boloni este că Metz a dat și pe cel mai bun marcator al campionatului. Gruzinul Mikautadze n-a mai marcat și cu Bastia, dar a terminat cu 23 de goluri în 37 de partide, aproape 40% din reușitele echipei în acest sezon. 

E cel mai performant „lunetist” (40 de șuturi pe poartă), este al doilea pasator al campionatului (8) și tocmai a fost ales jucătorul anului în Ligue 2. Metz a avut și cel mai prolific atac după St. Etienne (61 de goluri față de 63) și cel mai bun golaveraj (+28).

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  04 Iunie 2023, 08:40

Ce comentariu a lasat un prazar pe aici.... cu creier de furnica! Ce are etnia cu meseria ionescule? Cind iti spun mai multi ca esti *** .... vai de capul tau de postac de serviciu ce esti! Te plictisesti rau de tot si comentezi despre orice si oricine! Te pricepi la tot si la nimic! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  03 Iunie 2023, 22:55
Postat de Liviurodeanu pe 03 Iunie 2023, 19:44

Du -te la oglindă ca să vezi cum arată un prostănac.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geomate
geomate  •  03 Iunie 2023, 21:18
Postat de Liviurodeanu pe 03 Iunie 2023, 19:44

Du -te la oglindă ca să vezi cum arată un prostănac.

Liviurodeanu, ia-l te rog de mana si pe prostovanul ala cu 77 care se crede foarte destept, strangeti-va mainile si dati-va palme reciproc. Stimate domn ionescu77, la fiecare comentariu dati dovada atat de prostie ( asta sa zicem ca e scuzabil cand ai o parere prea buna despre tine, proverbul cu prostul si fudulul nu a aparut degeaba ) dar si de nesimtire. Ce importanta are ca Boloni e etnic maghiar si e nascut in Transilvania daca a reprezentat Romania? Crezi ca tu esti mai bun doar pt ca te cheama Ionescu si bunicii tai mancau mamaliga cu urzici pe prispa de lut si adunau pe degete? Facand o paralela cu ignobila ta parere si eu as prefera sa citesc un comentariu inteligent aici dar din pacate dau des peste frustrarile tale *** Allez Metz!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează