INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STANDARD LIEGE

"Ce cauți aici?!" » Valdes, luat la întrebări de un coleg de la Standard Liege + mesaj neașteptat pentru Van Gaal

foto: standard.be
foto: standard.be

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2016 11:38

Victor Valdes a surprins atunci cînd a ales să joace la Standard Liege. Așa cum mărturisește în El Pais, goalkeeperul avea două variante în această iarnă: să aleagă Belgia sau să se retragă.

Maniatis, coleg cu portarul de 34 de ani la Liege, nu și-a putut stăpîni curiozitatea și l-a întrebat pe Valdes:

"Victor, ce caută un campion al lumii aici?!"
"Știi ce, prietene? Ori alegeam varianta asta, ori în iunie mă întorceam acasă și fotbalul s-ar fi încheiat pentru mine. Era singura șansă și ultima pentru cariera mea. Așa că, iată-mă aici".

Maniatis îl privește cu neîncredere, așa că Valdes adaugă: "Nu înțelegi, mă antrenam singur în fiecare zi! Știi ce înseamnă asta? Aici sînt fericit și dacă stau doar în vestiar. Pentru mine e cea mai bună echipă din lume. Totul a început de la zero la Liege, am entuziasmul unui copil și vreau să joc pînă la 40 de ani".

Îi mulțumește lui Van Gaal

A plecat de la Barcelona după 21 de trofee cîștigate în tricoul catalanilor și o accidentare urîtă la genunchi, chiar pe final de contract. Conducerea blaugrana i-a oferit prelungirea, dar a refuzat. S-a autoizolat, a făcut recuperare în Germania, iar în ianuarie 2015 Louis van Gaal l-a chemat să se antreneze cu Manchester United, iar apoi l-a și transferat. 

Lucrurile n-au decurs așa cum spera Valdes. Van Gaal l-a trimis să se antreneze cu echipa a doua după doar 2 meciuri în poarta "diavolilor", iar de aici și ruptura. Totul a culminat cu un scandal imens, tehnicianul a dat ordin ca portarul să nu mai poată intra în vestiar. 

"Mă antrenam în fiecare zi ca un nebun. Uneori îl căutam cu privirea pe Van Gaal, voiam să-i spun că sînt aici dacă are nevoie de mine. Dacă-i port pică? Absolut deloc. El mi-a dat șansa să debutez la Barça, m-a adus la United cînd nu aveam echipă și mi-a oferit ajutor pentru a mă recupera după accidentarea la genunchi. Îi voi fi veșnic recunoscător. Pînă la urmă, dacă n-ar fi fost el, nu eram azi aici"

Valdes are un titlul de campion mondial cu Spania și unul de campion european. La nivel de club, portarul a adunat la Barcelona:

6 titluri de campion în La Liga
2 trofee Copa del Rey
6 Supercupe ale Spaniei
3 Ligi ale Campionilor
2 Supercupe ale Europei
2 trofee la Mondialul Cluburilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
juv3ntin
juv3ntin  •  09 Februarie 2016, 16:31

ce echipa mare a fost spania sa ia cupa mondiala si 2 europene cu doi portari asa mediocrii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează